Catania zaustavila pobjednički niz
0

Serie A: Milanu samo bod na Siciliji

Totalsport
Nogometaši Milana slave pogodak (Foto: AFP)
Nogometaši Milana slave pogodak (Foto: AFP)
Vodeća ekipa talijanske nogometne lige Milan na gostovanju kod Catanije remizirala je 1-1, te ostavila mogućnost Juventusu da u slučaju nedjeljne pobjede nad Napolijem smanji zaostatak na dva boda.

Milanov niz od četiri pobjede u Seriji A zaustavila je Catanija kojoj je ovo peti remi uz osam pobjeda i samo dva prvenstvena poraza ove sezone na domaćem terenu.

Ipak, utakmica je za goste započela vrlo dobro budući je u 34. minuti nakon proigravanja Zlatana Ibrahimovića Brazilac Robinho svojim tek 4. pogotkom sezone doveo Milan u vodstvo. Bila je to i deveta asistencija Ibrahimovića uz 22 zgoditka u tekućem talijanskom prvenstvu.

No, domaćini se nisu predavali, a trud im se isplatio u 57. minuti kada je na 1-1 poravnao stoper Nicolas Spolli. Zanimljivo, nakon što je u prošlom kolu zabio Napoliju u velikom povratku Catanije od 2-0 do 2-2 u zadnjih 15 minuta, sada je Argentinac ponovo bio strijelac, a to su mu i jedini pogoci u sezoni.

Treba reći da je ekipa Massimiliana Allegrija u ovom meču bila znatno oslabljena. Aktuelnim prvacima nedostajali su Pato, Inzaghi, Cassano, Nesta, Thiago Silva, Flamini, Mesbah i Muntari.

Od šest gostovanja Milana kod Catanije u povijesti ovo je treći puta da utakmica završava s 1-1, a u preostala tri navrata slavio je Milan, svaki puta s 2-0.

Ukoliko u nedjelju u derbiju Juventus na svom terenu u Torinu uspije pobijediti Napoli borba za Scudetto ponovo će biti vrlo neizvjesna jer bi se bodovna razlika smanjila na svega dva boda osam kola prije kraja sezone. 

Serie A, 30. kolo:

Catania – Milan 1-1 (Spolli 57 / Robinho 34)

Redoslijed: 1. Milan 64, 2. Juventus 59 (-1), 3. Lazio 51 (-1), 4. Napoli 48 (-1), 5. Udinese 48 (-1), 6. Roma 54 (-1), 7. Catania 43...