Nogomet
0

Serie A: Cagliari uništio Juventusov lov na rekord, ali ne i proslavu titule

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
U prvoj utakmici 37. kola talijanske Serije A novi-stari prvak Juventus pred svojim je navijačima odigrao samo 1-1 protiv Cagliarija.

Iako su Torinezi već ranije osigurali obranu naslova, željeli su do kraja sezone pobijediti u svim utakmicama i skupiti 92 boda. Srušili bi time rekord Serije A po broju osvojenih bodova u jednoj sezoni (91) koji i sada drži Juventus, ali generacija koju je u sezoni 2005/06 vodio Fabio Capello.

Momčad Antonija Contea će rekord morati loviti u nekoj drugoj sezoni, a glavni je "krivac" za to Kolumbijac Segundo Ibarbo koji je već u 12. minuti doveo u vodstvo goste sa Sardinije. Zanimljivo, prije ove utakmice Juventus je bio jedina momčad u Seriji A koja nije primila nijedan gol u uvodnih 15 minuta.

"Stara dama" je do kraja dvoboja uspjela samo izjednačiti, a strijelac je u 61. minuti bio Mirko Vučinić kojem je loptu glavom proslijedio Arturo Vidal.

Na ovaj je način ujedno prekinut i Juventusov niz od devet uzastopnih prvenstvenih pobjeda, no, nakon utakmice je uslijedilo veliko slavlje..

Serie A, 37. kolo:

Juventus - Cagliari 1-1 (Vučinić 61 / Ibarbo 12)

Redoslijed: 1. Juventus 87, 2. Napoli 75 (-1), 3. Milan 68 (-1), 4. Fiorentina 64 (-1), 5. Udinese 60 (-1)...