Nogomet
6

Serie A: Juventus slavio u Rimu i došao na korak od odbrane naslova

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
U posljednjoj utakmici 32. kola prve talijanske nogometne lige Juventus je u Rimu možda napravio i ključni korak ka obrani naslova prvaka.

Nogometaši Antonija Contea slavili su na Olimpicu protiv Lazija s 2:0, zahvaljujući pogocima Artura Vidala. Iako je bolje otvorio utakmicu te zaprijetio preko Hernanesa, Lazio je kapitulirao nakon manje od osam minuta utakmice.

Albanac Lorik Cana oborio je u kaznenom prostoru Claudija Marschisija, a siguran realizator s bijele tačke bio je Vidal. Lazio se nakon primljenog pogotka nije raspao, te je čak u nekoliko navrata i opasno prijetio. Juventus je pak s čak šestoricom u vezi vješto kontrolirao posjed lopte i čekao pogrešku domaćina.

Ona se dogodila u 28. minuti, kada je u svom kaznenom prostoru pogriješio Michael Ciani, a istu je lobom realizirao ponovno Vidal.

Promjene rezultata u nastavku nije bilo, jer je Juventus rutinski sačuvao prednost pred očito umornim nogometašima Lazija. Rimski je klub u posljednjih šest kola Serie A upisao svega jednu pobjedu, uz četiri poraza i remi, dok je u Europa ligi ispao u četvrtfinalu od turskog Fenerbahçea.

Juventus šest kola prije kraja prvenstva ima vjerojatno nedostižnih 11 bodova prednosti ispred Napolija, koji je u nedjelju izvukao veliki remi kod trećeplasiranog Milana. Juventusu je matematički potrebno još svega osam bodova za odbranu naslova.

Serie A, 32. kolo:

Lazio - Juventus 0-2 (Vidal 8-11m, 28)