Nogomet
0

Seria A: Milan i Napoli doživjeli poraze na startu, Sampdoria najuvjerljivija

Klix.ba
(Foto: EPA)
Nakon sinoćnjih mečeva u Veroni i Rimu, danas je na programu bilo osam mečeva prvog kola Serije A, od kojih se jedan igrao u terminu od 18, a preostalih sedam u terminu od 22:45 sati.

Odlično otvaranje sezone u Seriji A imao je tim Chieva koji je kao gost porazio Empoli rezultatom 3:1. Domaći tim je u ranoj fazi utakmice došao u vodstvo golom Saponare, da bi u nastavku preokret kreirali Meggiorini, Birsa i Paloschi.

Poput Juventusa na startu je razočarao i Milan. Tim Siniše Mihajlovića poražen je na gostovanju kod Fiorentine rezultatom 2:0. Alonso i Iličić iz penala bili su junaci domaćih navijača večeras. Vrijedi spomenuti i crveni karton Elyja iz 36. minute u timu Milana.

Najubjedljiviji trijumf ostvario je tim Sampdorije protiv novajlije Carpija rezultatom 5:2. Po dva puta Eder i Muriel, uz pogodak Fernanda zapečatili su sudbinu gostiju koji su uspjeli postići dva pogotka preko Lazzarija i Matosa. U domaćem timu zbog povrede nije bilo Ervina Zukanovića.

Uspješan gost bio je i tim Torina porazivši Frosinone rezultatom 2:1. Strijelci za pobjednički tim bili su Quagliarella i Baseli, dok je čast domaćina spasio Soddimo u ranoj fazi meča. U domaćem timu nije bilo Danijela Pavlovića koji je meč odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Neočekivan poraz na otvaranju upisao je i Napoli na gostovanju kod Sassuola. Meč je okončan trijumfom domaćina rezultatom 2:1. Hamšik je u trećoj minuti Napolitance doveo u vodstvo, potom je izjednačio Floro, da bi u samom finišu za potpuni preokret pogodio Sansone.

Navijače Intera u trećoj minuti sudijske nadoknade razveselio je Stevan Jovetić postigavši pogodak za trijumf nad Atalantom koja je do samog finiša odolijevala napadima domaćina.

Seria A, prvo kolo:

Juventus – Udinese 0:1 Empoli – Chievo 1:3 Fiorentina – Milan 2:0 Frosinone – Torino 1:2 Inter – Atalanta 1:0 Palermo – Genoa 1:0 Sampdoria – Carpi 5:2 Sassuolo – Napoli 2:1