Nogomet
60

Seria A: Asistencije Pjanića i Lulića, poraz Rome, Juventus razočarao

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Derbi susret petog kola Serije A na stadionu Luigi Ferraris u Genovi odigrali su Sampdorija i Roma, a slavili su domaćini sa 2:1.

Meč je ponudio odličan nogomet, a nastupila su i trojica reprezentativaca Bosne i Hercegovine, Edin Džeko i Miralem Pjanić na jednoj, odnosno Ervin Zukanović na drugoj strani.

Bh. internacionalci bili su među najboljim igračima susreta, Zukanović je odigrao odlično na poziciji stopera, Pjanić je bio nadahnut upisavši još jednu majstorsku asistenciju, dok je posebno zapažen u drugom poluvremenu bio Edin Džeko iako nije uspio postići pogodak.

Roma je povela početkom drugog poluvremena pogotkom Edera. Dvadeset minuta prije kraja Pjanić je kao na malom fudbalu dodao do Salaha kojemu nije bilo teško da izjednači rezultat.

Roma je i nakon izjednačenja nastavila atakovati ka golu domaćina, što je Sampdoriji ostavilo mnogo prostora za kontra napade. Iz jednog takvog izrodio se pobjedonosni pogodak domaćina. Eder je pokušao, a lopta se od Manolasa odbila u gol.

Svih 90 minuta u trijumfu Lazija nad Genovom odigrao je Senad Lulić. Rimljani su trijumfovali rezultatom 2:0, a pogotke su postigli Đorđević i Anderson. Asistent kod prvog pogotka bio je Senad Lulić.

Novo razočarenje svojim navijačima priredio je Juventus koji je na domaćem terenu remizirao sa Frosinoneom. Bilo je 1:1, a pogotke su postigli Zaza za Juventus i Blanchard za Frosinone. Danijel Pavlović je večerašnji meč odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Chievo je minimalnim rezultatom porazio Torino uz pogodak Castra. U timu Torina nije bilo Sanjina Prcića koji je meč odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Seria A, peto kolo:

Carpi – Napoli 0:0 Chievo – Torino 1:0 Fiorentina – Bologna 2:0 Inter – Verona 1:0 Juventus – Frosinone 1:1 Lazio –Genoa 2:0

Palermo – Sassuolo 0:1 Sampdoria – Roma 2:1