Nogomet
0

Seria A: Lazio preokretom do trijumfa u Veroni, Genoa i Torino uspješni domaćini

Klix.ba
(Foto: EPA)
Šest mečeva šestog kola Serije A na programu je bilo danas, a prvi od njih još u terminu od 12:30 sati odigrali su Genoa i Milan.

Trijumf je ostvario domaći tim rezultatom 1:0, a pogodak vrijedan tri boda postigao je Dzemaili u desetoj minuti susreta. Vrijedi spomenuti da su gosti od 42. minute igrali bez isključenog Romagnolija.

Rezultatskim preokretom do pobjede je došao i tim Lazija na gostovanju u Veroni. Domaći igrači poveli su golom Helandera iz 33. minute. U 63. izjednačio je Biglia iz penala, da bi trijumf gostima u samom finišu donio Parolo nakon asistencije Biglije. U timu Lazija svih devedeset minuta odigrao je Senad Lulić.

Rezultatskim preokretom do gostujuće pobjede rezultatom 2:1 došao je i tim Udinesea u Bologni. Mounier je u 31. minuti pogodio za Bolognu, dok su preokret u nastavku kreirali Agyemang-Badu i Zapata golom u samom finišu meča.

Rezultatom 2:1 trijumfovao je i Torino nad Palermom na domaćem terenu. Autogolom Gonzaleza u finišu prvog, te pogotkom Benassija na početku drugog poluvremena Torino je stekao kapitalnu prednost, da bi do kraja poraz gostiju ublažio Gonzalez iskupivši se za raniji autogol. Domaćin je kraj utakmice dočekao s devet igrača s obzirom na isključenja Molinara i Obija. Sanjin Prcić je i danas meč odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Seria A, šesto kolo:

Genoa – Milan 1:0 Bologna – Udinese 1:2

Sassuolo – Chievo 1:1 Torino – Palermo 2:1 Verona – Lazio 1:2