Veliki jubilej
5

Sergio Ramos protiv Leganesa postigao svoj 100. gol u karijeri

Klix.ba
Sergio Ramos (Foto: EPA-EFE)
Sergio Ramos (Foto: EPA-EFE)
Broj pogodaka koji na svom kontu ima član Real Madrida Sergio Ramos za jednog defanzivca je fenomenalan. Španac je protiv Leganesa u srijedu u okviru Kupa kralja postigao 100. pogodak u karijeri.

Ramos je za Real postigao čak 80 golova, tri je upisao u dresu Seville, a 17 igrajući za reprezentaciju Španije, po čemu je evropski stoper s najviše međunarodnih golova.

Svoj 100. gol Ramos je postigao iz jedanaesterca, a potom ga je proslavio gestikulacijom koja se odnosi na jubilej.

Prvi pogodak u sjajnoj karijeri Ramos je postigao 16. septembra 2004. godine kada je igrao za Sevillu. Nema mnogo defanzivaca koji su prešli granicu od 100 golova, a kapiten Reala se pridružio eliti u kojoj su Ronald Koeman (193) i Daniel Alberto Passarella (134).

U njegovoj "kolekciji" su golovi u finalima Lige prvaka protiv Atletico Madrida u Lisabonu i Milanu.

Ove sezone je Ramos postigao sedam golova te je postao prvi izvođač jedanaesteraca otkako je Cristiano Ronaldo otišao u Juventus. Najčešće je pogađao protiv Malage, sedam puta, ali mu dobro ide i protiv rivala Barcelone kojoj je u mrežu smjestio četiri lopte.

Ramos je 59 svojih golova postigao u La Ligi, pet u Kupu kralja, 11 u Ligi prvaka, jedan u Evropskoj ligi, sedam u Superkupu i Svjetskom klupskom prvenstvu, a 17 za Španiju, od čega pet u prijateljskim utakmicama.