Traže ga iz Kine
37

Sergio Ramos jasno odgovorio svima koji pričaju da napušta Madrid

Klix.ba
Sergio Ramos (Foto: EPA-EFE)
Sergio Ramos (Foto: EPA-EFE)
Kapiten Real Madrida Sergio Ramos na vanrednoj konferenciji za medije rekao je da želi završiti karijeru u dresu Kraljevskog kluba i da nisu istinite priče kako je od predsjednika Florentina Pereza tražio da kao slobodan igrač ode u Kinu.

Ramos je odmah na početku rekao da želi završiti karijeru u Real Madridu.

"Želim biti u potpunosti jasan. Želim završiti karijeru u Real Madridu, želim odraditi ostatak ugovora i ono što najviše želim jeste zaboraviti lošu sezonu i ostaviti je iza sebe. Kada jednog dana budem išao, želim izaći na velika vrata i onako kako zaslužujem - pobjedom", rekao je Ramos.

Kapiten Real Madrida kazao je da s predsjednikom Florentinom Perezom ima odnos kao s ocem i da je spreman besplatno igrati za Kraljevski klub.

"S predsjednikom Perezom imam odnos kao s ocem, uvijek sam mu govorio da nikada ne bi otišao iz kluba i da bih u Real Madridu igrao besplatno. Imam ponudu iz Kine na stolu, ali nisam razmišljao o odlasku tamo niti sam tražio da me klub pusti besplatno", otkrio je Ramos.

Za kraj, Ramos je otkrio da mu smetaju pojedini medijski natpisi o tome kako zahtjeva veća primanja, što je su španski mediji naveli kao glavni razlog njegovog odlaska u Kinu.

"Ja sam kapiten i osjećam podršku saigrača, a oni znaju da uopšte nije bilo sumnje oko mog ostanka u klubu. Smetaju mi stvari koje se prenose u medijima, dugo godina sam u Real Madridu i finansijska strana je u drugom planu. Sretan sam ovdje i moja primanja su u drugom planu", kazao je kapiten Kraljevskog kluba.