U Messijevoj sjeni
11

Sergio Busquets meč protiv Tottenhama završio sa 100 posto kompletiranih dodavanja

Piše: N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Lionel Messi je možda dobio sve pohvale u Barceloninoj pobjedi u Ligi prvaka protiv Tottenhama rezultatom 4:2 ostavivši engleski tim bez boda u dvije utakmice, ali Sergio Busquets je također pružio perfektnu partiju u sjeni svog saigrača.

Biti Messijev saigrač je u isto vrijeme strašno i prekrasno. Kada je Barcin napadač na svom nivou, onda ne postoji bolji igrač od njega na svijetu i sam može donijeti pobjedu svojoj ekipi.

Protiv Tottenhama u Ligi prvaka je bio upravo takav susret. Konstantno je bio prijetnja odbrani Engleza, postigao je dva gola, bio u centru dešavanja svega što su dobro učinili, a dodavanja su mu bila brilijantna.

Uz takav njegov učinak nije bilo mogućnosti da neki igrač u njegovom timu podbaci, ali ostaje veliki žal zbog Sergia Busquetsa.

Naime, španski veznjak je svoj posao odradio vrlo tiho i lagano te je bio na vrhunskom nivou protiv Tottenhama.

Dokaz njegovog savršenstva je stopostotna statistika dodavanja budući da je kompletirao 67 od 67 mogućih dodavanja i to većinu njih prema naprijed u ofanzivu.

Mapa njegovog kretanja također pokazuje koliko je bio brilijantan držeći pod kontrolom vezni red zajedno s Ivanom Rakitićem i Arthurom.