Do kraja sezone
9

Sergi Roberto zbog udaranja Marcela dobio četiri utakmice suspenzije

Klix.ba
Sergi Roberto (Foto: EPA-EFE)
Sergi Roberto (Foto: EPA-EFE)
Nogometaš Barcelone Sergi Roberto kažnjen je sa četiri utakmice suspenzije zbog direktnog crvenog kartona koji je dobio u nedjeljnom El Clasicu protiv Real Madrida.

Roberto je u trećoj minuti sudijske nadoknade pored svog kaznenog prostora udario Brazilca Marcela, a glavni sudija meča Hernandez pokazao mu je direktan crveni karton.

Barcelona je drugo poluvrijeme igrala s igračem manje, ali su bez obzira na to ostali neporaženi i veoma su blizu cilja da kompletnu sezonu završe bez poraza.

"Nasrtaj na protivnika, bez izazivanja povrede, ali uz sve druge nesportske elemente, sankcioniše se suspenzijom od dvije do 12 utakmica", stoji u disciplinskom pravilniku Fudbalskog saveza Španije.

Iz Barcelone su nakon meča istakli da je Roberto bio isprovociran usljed izuzetno nervoznog prvog poluvremena, a pored suspenzije od četiri meča nogometaš katalonskog kluba će morati platiti i 3.000 eura novčane kazne.

Do kraja prvenstva u Španiji ostala su tri kola pa samim tim Ernesto Valverde neće moći računati na Sergija Roberta do kraja sezone.