Liga prvaka
477

Senzacionalni Haaland s dva pogotka srušio PSG u Dortmundu

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Borussije Dortmund upisala je pobjedu protiv PSG-a u prvom meču osmine finala Lige prvaka na svom terenu rezultatom 2:1.
PSG je loše igrao u prvom poluvremenu, ali je imao prvu priliku preko Neymara kada je Brazilac u 10. minuti šutirao iz slobodnog udarca, no lopta je otišla pored gola. Četiri minute nakon toga Sancho je imao veliku šansu, ali je bio sebičan i šutirao je u pored gola iz odlične situacije.

Borussia je do kraja prvog poluvremena imala još nekoliko prilika, prije svega preko Sancha koji je bio najopasniji njihov igrač u prvom poluvremenu, no Navas se u više navrata istakao na golu PSG-a i spasio je svoj tim.

U drugom poluvremenu obje ekipe su nastavile igrati oprezno, a onda se meč otvorio u 68. minuti. Nakon lijepe akcije Borussije lopta se odbila do Haalanda koji je stigao prije Navasa i pogodio za vodstvo svog tima, no samo sedam minuta nakon toga Neymar je uzvratio i nakon asistencije Mbappea pogodio za 1:1.

Slavlje gostujućih igrača trajalo je samo jednu minutu, a onda Haaland postiže svoj drugi gol, ovaj put fantastičnim šutem sa nekih 17-18 metara ostavivši Navasa nemoćnim na golu PSG-a, postigavši svoj 10. gol u Ligi prvaka ove godine.

Gosti su nakon toga krenuli do drugi gol, no Borussia se dobro branila, a najbolju priliku imao je Neyar u 80. minuti kada je pogodio stativu.

Revanš meč u Francuskoj između PSG-a i Borussije Dortmund se igra 11. marta.

U drugom meču večeri, Atletico Madrid je minimalnim rezultatom 1:0 slavio protiv Liverpoola.