Nogomet
21

Senedin Oštraković za Klix.ba: Vjerujem da će me navijači dobro prihvatiti

Piše: D. B.
Senedin Oštraković
Senedin Oštraković
Jedan od najboljih golmana iz Premijer lige BiH Senedin Oštraković iznenada je napustio Olimpic i potpisao ugovor sa FK Sarajevo. U razgovoru za portal Klix.ba je otkrio zbog čega je napustio tim sa Otoke te šta očekuje od nove sredine.

"Iskreno, došlo je do nesuglasica s čelnicima kluba. Imao sam ponudu iz Norveške, ali mi u Olimpicu nisu izašli ususret, nisu me željeli pustiti i to je propalo. Onda je bilo i nekih ružnih stvari, a na kraju je u klub stigao i novi golman. Nakon toga smo sporazumno raskinuli ugovor, čime su mi učinili uslugu. Stupio sam u kontakt sa FK Sarajevo i potpisao dvogodišnji ugovor", izjavio je Oštraković za portal Klix.ba.

On je završni dio jesenjeg dijela prvenstva propustio zbog povrede.

"Teža povreda zbog koje sam propustio nekoliko kola u jesenjem dijelu prvenstva je sada sanirana. Pripreme u Turskoj sam dobro odradio i neće biti problema", rekao je sjajni bh. golman.

Njemu se dopada atmosfera na Koševu te vjeruje da će ga navijači prihvatiti.

"Imao sam priliku nastupati na Koševu pred navijačima FK Sarajevo, bilo je lijepo igrati u atmosferi koju naprave. Moj novi klub ima fenomenalne navijače i vjerujem da će me dobro prihvatiti", smatra Oštraković.

Konkurencija u ekipi na poziciji golmana je velika. Tu je prvi golman Dejan Bandović, kao i rezervni mladi golman Emir Plakalo, koji je bio sjajan tokom priprema na golu Sarajeva.

"Vidjet ćemo koliku ću minutažu izboriti, tek sam došao u klub i na meni je da se nametnem", jasan je bio Oštraković.

Oštrakovića danas u 15 sati očekuje prvi trening sa FK Sarajevo.