Nogomet
13

Senedin Oštraković za Klix.ba: Odbio sam nekoliko klubova, čekam pravu ponudu

Piše: D. B.
Senedin Oštraković
Senedin Oštraković
Senedin Oštraković je u proteklim sezonama važio za jednog od najboljih golmana Premijer lige BiH, što ga je u februaru prošle godine dovelo do FK Sarajevo. Ipak, na Koševu je krenulo po zlu, pa je nakon jesenjeg dijela prvenstva napustio klub. Novu sredinu još nije pronašao.

"Nakon odlaska iz Sarajeva sam dobio nekoliko ponuda iz BiH i inostranstva. Ponude iz naše Premijer lige nisu bile zadovoljavajuće, a odlazak u inostranstvo je propao u zadnji čas, tako da sam trenutno bez kluba", izjavio je Oštraković za portal Klix.ba.

Kada će se vratiti takmičarskom nogometu, još uvijek nije poznato.

"Ne znam, sačekat ću pravu ponudu, neću da igram džaba. Slobodan sam igrač, imam čiste papire i mogu se bez problema priključiti novom klubu", rekao je dvadesetosmogodišnji golman.

U proljetnom dijelu sezone će se voditi velika bitka za titulu prvaka BiH.

"Velike šanse imaju Zrinjski, Široki Brijeg i Sarajevo. Sloboda ima dobru ekipu, ali smatram da ne mogu izdržati na prvom mjestu do kraja sezone. Ipak, sve je moguće", smatra Oštraković.

Prema njegovom mišljenju, Željezničar će se priključiti vrhu tabele zahvaljujući pojačanjima koja su tokom zimskog prelaznog roka stigla u klub.

"Gledao sam utakmicu protiv Širokog Brijega, moram priznati da imaju dobru ekipu koja će biti u samom vrhu tabele i osigurati Evropu. Zaista dobro igraju", završio je Oštraković.