Nogomet
97

Bogdanović za Klix.ba: Nisam ravnodušan, mnogo toga lijepog me veže za Željezničar

Piše: D. B.
Jasmin Bogdanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Jasmin Bogdanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dvadesetšestogodišnji bh. nogometaš Jasmin Bogdanović sljedeće sezone neće igrati za FK Željezničar. On je sporazumno raskinuo ugovor s klubom s Grbavice, koji je isticao u junu, a sada će potražiti novu sredinu. Jedan od najboljih stopera Premijer lige je za portal Klix.ba otkrio razloge prekida saradnje.

Bogdanović se nakon teže povrede ligamenata koljena polako oporavlja, priželjkivao se njegov povratak na teren u narednoj sezoni, no, u Plavom dresu neće zaigrati.

"Nažalost, nismo se mogli dogovoriti oko detalja za produženje saradnje, ali ne bih da to kvari lijepu priču koja je trajala dok sam bio član Željezničara. Pozitivno je što moj oporavak ide izvrsno, za mjesec dana bih trebao biti fit i spreman za sve napore. Prelazni rok uskoro počinje, pa ću razmisliti šta i kako dalje", izjavio je Bogdanović.

Da je tužan zbog odlaska s Grbavice, sjajni stoper nije krio.

"Naravno, nisam ravnodušan, mnogo toga lijepog me veže za Željezničar, klub koji mi je puno dao. Zahvalan sam navijačima koji su mi uvijek pružali podršku. Uvijek ću pamtiti utakmice u kojim smo eliminisali Ferencvaroš, taj osjećaj se ne zaboravlja", rekao je kvalitetni stoper.

U lijepom sjećanju će mu ostati i sada već bivši trener Željezničara Edis Mulalić, koji je nešto ranije napustio klub.

"Imao sam korektan odnos s Mulalića, napravili smo dobre stvari. Nije mala stvar dva puta u sezoni pobijediti Sarajevo, to je za svaku pohvalu", istakao je Bogdanović.

Jasmin smatra da je Zrinjski zaslužio titulu prvaka te da će Željezničar biti bolji naredne sezone.

"Ove godine će Željo teško do Evrope, ali će se ekipa sljedeće vratiti u samo vrh. Što se tiče Zrinjskog, to je ekipa koja je konstantno u vrhu tabele, zaslužila je titulu prvaka", završio je Bogdanović.