Odluka rukovodstva
50

Senad Repuh ostaje na klupi FK Sarajevo

Klix.ba
Senad Repuh (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Senad Repuh (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Prvi tim FK Sarajevo u nastavku sezone nastavit će voditi Senad Repuh.

Kako je potvrđeno iz kluba s Koševa, četrdesetčetverogodišnji nogometni trener Senad Repuh, vlasnik UEFA PRO licence, koji je na jučerašnjoj ligaškoj protiv Čelika prvi put vodio ekipu Sarajeva, nastavit će obavljati ovaj posao. Nakon ostavke doskorašnjeg trenera Sarajeva, Mehmeda Janjoša, rukovodstvo FK Sarajevo ukazalo je povjerenje Repuhu.

“Izuzetno sam sretan zbog prilike da nastavim raditi sa ovim momcima. U FK Sarajevo sam odrastao, odigrao veliki broj utakmica, osvojio trofeje i nosio kapitensku traku. Ostvarujem svoj san, tako što nakon igračke karijere svoj trenerski angažman nastavljam u klubu kojeg volim srcem svim i koliko god bio na poziciji trenera, dati ću apsolutno sve od sebe kako bi napravio svoj doprinos uspješnim rezultatima kluba. Osjećam veliku čast i ponos, ali i odgovornost. Pred nama je mnogo posla. Želimo nedostatke u igri da otklonimo i da se adekvatno pripremimo za naredne utakmice. Najvažniji su rezultati kluba. Uz potrebno zajedništvo svih onih, koje vole ovaj klub, vjerujem da Sarajevo može ostvariti jako dobre rezultate u nastavku ove sezone.”, rekao je Repuh.

U svojoj igračkoj karijeri, Senad Repuh odigrao je približno 200 službenih utakmica u dresu FK Sarajevo. U šampionskoj sezoni 2006/2007 nosio je kapitensku traku kluba, a od septembra prošle godine član je stručnog štaba FK Sarajevo.