Nogomet
36

Senad Lulić za Klix.ba: Kad si povrijeđen, vidi se ko su ti pravi prijatelji

Piše: D. B.
Senad Lulić u dresu Lazija (Foto: AFP)
Senad Lulić u dresu Lazija (Foto: AFP)
Bh. reprezentativac i član rimskog Lazija Senad Lulić još uvijek se oporavlja od povrede koljena koja ga je gotovo mjesec dana udaljila od zelenih terena. S njim smo razgovarali o njegovom oporavku, Laziju, reprezentaciji BiH i njegovom Jablaničaninu bh. košarkaškom reprezentativcu i članu NBA ekipe Brooklyn Nets Mirzi Teletoviću, koji boluje od plućne embolije.

Lulićev oporavak ide po planu, a naredne sedmice bi trebao intenzivnije trenirati.

"Ide nabolje, treba još vremena, ali ide sve po planu. Još uvijek se oporavljam od povrede koju sam zadobio prije gotovo mjesec dana u utakmici protiv Sampdorije. Radi se o ligamentu koljena. Radim naporno i nadam se da ću ubrzo ponovo biti spreman za igru. Ne znam tačno kad će to biti, ne želim stvarati sebi pritisak. Najbitnije je da se oporavim kako treba, sedmica manje ili više, nije bitno. Treniram po posebnom programu i iz sedmice u sedmicu napredujem. Od ponedjeljka bih trebao početi s intenzivnijim treninzima". izjavio je Lulić za portal Klix.ba.

Cilj Lazija je osigurati plasman u Evropu naredne sezone.

"Cilj nam je Evropa i na dobrom smo putu, a koliko ćemo biti zadovoljni, vidjet ćemo na kraju sezone", dodao je nogometaš Lazija.

Selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević je u proteklom periodu bio u kontaktu s reprezentativcima, a s Lulićem je obavio telefonski razgovor. Lazijev nogometaš se nada novom pozivu u državni tim.

"Razgovarali smo telefonom, nismo imali priliku da se vidimo. Važno je da smo u kontaktu i da razgovaramo. Drago bi mi bilo da dobijem novi poziv u reprezentaciju, ali ima do toga još. U nogometu se nikad ne zna, ali sam imao dobar razgovor sa selektorom i nadam se novom pozivu", rekao je Lulić.

Reprezentaciju je, kako kaže, poželio.

"Reprezentacija je nešto posebno. Lijepo se sresti nakon dužeg vremena sa saigračima. To je nešto najdraže. No, prije toga, moram se pobrinuti za svoje zdravlje", jasan je bio nogometaš Lazija.

Njegov saigrač iz reprezentacije Miralem Pjanić zvijezda je ljutog gradskog rivala Rome. Iako su u istom gradu, naši reprezentativci se zbog mnogobrojnih obaveza rijetko viđaju.

"Ne stignem se vidjeti s Pjanićem. Imamo obaveze, treninge, utakmice, on je ove godine igrao i u Ligi prvaka, pa je teško. Nemamo vremena, ali smo u kontaktu, kao i sa drugim reprezentativcima. U zadnje vrijeme se nismo viđali", izjavio je Lulić.

Na kraju razgovora se osvrnuo na svog Jablaničanina, bh. košarkaškog reprezentativca i člana Brooklyn Netsa Mirzu Teletovića, koji se liječi od plućne embolije.

"Povreda je loša stvar, kako u životu, tako i u sportu. Mirzi želim sve najbolje i da se što prije vrati košarci. Kad si povrijeđen, vidi se ko su ti pravi prijatelji, ko su najvažniji ljudi. On ima ljude oko sebe koji će mu sada pomoći. Ponavljam, želim mu sve najbolje i brz oporavak", završio je Lulić.