Evropska liga
0

VIDEO / Senad Lulić strijelac u pobjedi Young Boysa

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
BH. reprezentativac Senad Lulić postigao je izjednačujući pogodak za svoj Young Boys u prvom susretu 1/16 finala Evropske lige protiv ruskog Zenita.

Lombaerts je doveo Ruse u vodstvo već u 20. minuti, a tim se rezultatom otišlo i na odmor. Ipak, stvari je na početak vratio bh. reprezentativac koji je poravnao na 1-1 u 46. minuti.

Bystrov je u ekipi Zenita u 69. minuti zaradio drugi žuti karton, što je kapitalizirao Mayuka pogodivši u 90. minuti za veliku pobjedu Švicaraca.

U drugom susretu 1/16 finala Evropske lige snage su odmjerili PAOK našeg Zlatana Muslimovića i CSKA bh. reprezentativca Elvira Rahimića. Rusi su bili uspješniji, pobjedu im je donio Necid u 29. minuti. NIjedan od naša dva reprezentativca nije ulazio u igru.

Valja još izdvojiti veliki preokret moskovskog Spartaka koji je protiv Basela 0-2 pretvorio u pobjedu 3-2, i to u gostima. Lille i PSV su remizirali (2-2), kao i Glasgow Rangers sa Sportingom (1-1).

Porto je slavio u Sevilli (1-2), a Liverpool se zadovoljio s 0-0 na gostovanju kod praške Sparte.

Evropska liga, 1/16 finala, prve utakmice:

Rangers - Sporting 1-1 Sevilla - Porto 1-2 Lille - PSV 2-2 PAOK - CSKA Moskva 0-1 Sparta Prag - LIverpool 0-0 Basel - Spartak Moskva 2-3 Young Boys - Zenit 2-1