Nogomet
107

Semir Štilić: Ako osvojimo prvenstvo, to će biti malo sportsko čudo

Piše: A. M.
Semir Štilić
Semir Štilić
Najbolji igrač dosadašnjeg dijela prvenstva u Ekstraklasi Poljske po mnogim ocjenama je Sarajlija Semir Štilić.

Nekadašnji ljubimac Grbavice i reprezentativac Bosne i Hercegovine napravio je sjajan potez povratkom u Poljsku iz Turske u kojoj se nije naigrao. Novu sezonu započeo je u velikom stilu.

"Sve za sad ide odlično. Prezadovoljan sam hvala Bogu, nadam se da će me u budućnosti zdravlje poslužiti”, kaže Štilić za Klix.ba.

Mediji u Poljskoj svakodnevno ga sele na više različitih destinacija.

"Ponavljam, najvažnije je da sam zdrav, da igram dobro, a ako neka dobra ponuda dođe sve je moguće. Trenutno sam koncentrisan samo na igre u timu Wisle”, dodaje Semir.

Sa zanimanjem prati dešavanja u bh. prvenstvu, a posebno u njegovom Željezničaru.

"Željezničar pratim koliko mogu. Drago mi je što je tim uprkos objektivnim problemima i dalje u vrhu tabele Premijer lige”, smatra nekadašnji ljubimac Grbavice.

Wisla je dobro započela novu sezonu, ali forma u posljednje vrijeme nije na nivou prethodna dva mjeseca.

"Ako osvojimo naslov prvaka Poljske priredit ćemo pravo sportsko čudo. Mi imamo relativno siromašan igrački kadar i mali budžet u poređenju sa nekim klubovima. Potrebno je dosta sreće, kako na terenu, tako i sa povredama i kartonima. 37 kola plus play off teško je iznijeti u uslovima u kojima egzistira Wisla. Lech Poznan recimo ima adekvatnu zamjenu za svakog igrača, dok smo mi na određenim pozicijama limitirani u slučaju da nam nedostaje neko ko je u prvom planu”, iskren je Štilić.

Semira Štilića već dugo nema u reprezentaciji Bosne i Hercegovine iako igra u odličnoj formi. O Zmajevima i eventualnom povratku u najbolji tim Bosne i Hercegovine nije želio govoriti.