Slobodin dvojac u Cityju
0

Semir Musić i Ervin Jusufović trenirali kod Roberta Mancinija

Piše: D. Brkić
Semir Musić i Roberto Mancini
Semir Musić i Ervin Jusufović, uprkos najavama kako će trenirati sa omladinskim selekcijama Manchester Cityja, prema tvrdnjama Refika Musića, Semirovog oca, obavli su trening sa prvim timom.

"Do sada su bili na treninzima prvog i drugog tima. U ponedjeljak ih čeka utakmica sa Buryjem, ali ne znam koji će se tim Citya suprostaviti tom timu. Uglavnom uredno treniraju, a meni se sve ovo čini kao san. Kamo sreće da obojica ostanu ovdje", govori u jednom dahu Refik Musić.

Ispunjenje dječačkih snova došlo je na jednom treningu seniorskog tima Cityja. Musić i Jusufović su igrali zajedno sa planetarnim zvijezdama, koje su do sada gledali na tv ekranima ili su ih "ganjali" po playstationu.

"Njima se pružila prilika života. Ako je iskoriste, niko neće biti sretniji od mene", kaže Enes Mešanović, koji je isposlovao njihov odlazak na Ostrvo.

Prema najavama, Musić i Jusufović će u taboru Cityja ostati do 25. januara. Uslijedit će povratak u BiH, a stručni štab Građana će ih izvijestiti da li su zadovoljili kriterije.

Vezani članci