Zasluženih 2:1
1.1k

Semafor na Grbavici koji je pokazivao važnu pobjedu Željezničara nad Sarajevom radio cijelu noć

Piše: D. B.
Semafor postavljen na južnoj tribini stadiona Grbavica radio je cijelu noć te je pokazivao rezultat jučerašnjeg derbija između Željezničara i Sarajeva.
Željezničar i Sarajevo su u okviru 16. kola Premijer lige BiH u ponedjeljak odigrali odličnu utakmicu uprkos teškim uslovima, a zaslužena pobjeda je pripala Plavim s Grbavice rezultatom 2:1.

Pored toga što se radi o trijumfu nad vječitim i najljućim rivalom, nova pobjeda je izuzetno važna za Željezničar u borbi za sami vrh tabele. Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka je uslijedilo veliko slavlje domaćih igrača i navijača, ali i tradicionalne provokacije koje su svakako dio sarajevskog derbija.



Podsjetimo, derbi je trebao biti odigran u nedjelju, ali je odgođen zbog snježnih padavina. Zbog dvije lopate za čišćenje terena te farbanja lopti sprejem u crveno, navijači FK Sarajevo i pojedini igrači su u duhu derbija provocirali svoje protivnike, međutim, stvari su se promijenile u ponedjeljak, kada je Željezničar pobijedio Sarajevo, pa su provokacije bile usmjerene prema timu s Koševa i njegovim navijačima.

Semafor na Grbavici koji pokazuje rezultat, odnosno pobjedu Želje nad Sarajevom, nastavio je raditi nakon utakmice te je bio upaljen cijele noći. Pojavile su se spekulacije da Plavi i na taj način slave pobjedu nad rivalom, no, radi se o nečemu drugom.

Naime, na Grbavicu je stigla nova oprema, tako da je semafor morao ostati upaljen kako bi se obavila testiranja. Ugašen je tek jutros.