Nogomet
3

Selektor Velsa: Spremni smo za nove uspjehe

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Selektor Velsa Chris Coleman večeras je na Bilinom Polju u Zenici održao konferenciju za novinare gdje je kazao da očekuje tešku utakmicu ali i nove uspjehe.

Coleman je konferenciji za novinare otvorio tako što je kazao kako je spreman za sutrašnju utakmicu, kao i njegov tim.

"O da, spremni smo za ovu tešku utakmicu koja je odlučujuća za Bosnu i Hercegovinu. Momci su spremni i za dalje uspjehe. Zadovoljan sam koliko su radili u proteklom periodu", kazao je Coleman te dodao da će Bale uprkos maloj minutaži u klubu u zadnjoj utakmici igrati od prve minute.

Coleman je još rekao da su očekivanja velika te da su spremni za i još veće uspjehe te da odsustvo nekih bh. igrača ne smatra prevelikom prednošću.

"Što se tiče ekipe Velsa, mi igramo protiv 11 igrača na terenu. Ko ne igra ili ne u timu BiH, sa tim se suočavaju sve ekipe, i mi smo imali slične probleme", dodao je Coleman.

Coleman je dodao da ne zna koliku će Bale minutažu dobiti u naredne dvije utakmice, ali da ima spremnu zamjenu za njega.

Kapiten Velsa Ashley Williams je kazao da je ekipa fokusirana na svoju igru i na cjelokupnu ekipu naše reprezentacije.

"Džeko je dobar igrač, ali nismo fokusirani na pojedinca već na čitav tim. Mi radimo, fokusirani smo na sebe i na protivnika. Zadovoljni smo, ali imamo još izazova ispred sebe. BiH je dobra ekipa i nismo zabrinuti samo za Edina Džeku ako bude igrao", kazao je Ashley.

Reprezentativci Velsa svoj posljednji trening imali su jutros, a u Zenici neće imati nijedan trening već će biti u karanteni u hotelu do sutrašnjeg susreta.