Nogomet
38

Baždarević ne želi otkrivati karte: Na pitanje ima li plan za Balea kratko odgovorio "Da"

Piše: E. M.
Ervin Zukanović (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Uoči večerašnjeg treninga Zmajeva u Zenici igrači i selektor selekcije Bosne i Hercegovine su poručili da je atmosfera u ekipi odlična, te da se uspješno pripremaju za važan meč koji se igra u subotu.

Ervin Zukanović je nakon povratka u reprezentaciju istakao da su kod svih igrača očekivanja ista - odigrati dobro i ostvariti dobar rezultat.

"Nijedna reprezentacija nije loša, ali mi se trebamo fokusirati na našu igru i dati svoj maksimum. Vels je favorit u našoj grupi, ali mi ćemo pokušati nametnuti našu igru i uzeti tri boda", poručio je.

Na pitanje očekuje li određenu minutažu, odgovorio je: "Na posljednjem okupljanju nisam bio zbog povrede, ali sada sam na raspolaganju i želim dati svoj maksimum".

Prokomentarisao je i igru Velsa rekavši: Oni su generalno dobra ekipa, imaju Ramsaya i Balea, ali njih dvojicu ne treba gledati individualno. Oni su kompaktna i jaka ekipa i tako ih treba gledati".

Ervinov kolega iz reprezentacije Edin Višća očekujemo pobjedu, iako je svjestan da je Velsu dovoljan samo jedan bod i vjeruje da će se braniti i igrati na kontranapade.

"Svjesni smo da nas samo pobjeda vodi u baraž i vjerujem da ćemo uz podršku naših navijača pobijediti. Atmosfera u timu je odlična, iako ima nekoliko povrijeđenih igrača. Džeko će se pokušatiti vratiti, ali ko god izađe na teren treba dati svoj maksimum", kazao je Višća.

I selektor Mehmed Baždarević je odgovarao na pitanja novinara. O povredama Kolašinca i Zeca kazao je: "Informacije su jednim dijelom tačne. Oni su došli sa lakšim povredamam, ali će naš medicinski tim učiniti sve da oni budu spremni za utakmicu. Večeras će trenirati posebnim programom, a sutra ćemo znati kakvo je njihovo zdravstveno stanje. Lulić je danas na treningu. Džeko će trenirati po posebnom programu, a sutra ga očekujem na terenu na poslijepodnevnom treningu. Iskreno se nadam da će biti spreman za subotu".

U Zenici je danas bila i novinarska ekipa BBC-a iz Velsa i Baždarevića su pitali kako će se osjećati ako bude morao gledati kako Vels u Zenici slavi.

"Ja se nadam da ću im čestitati kada budu u Velsu", rekao je selektor aludirajući kako se nada da će iz Zenice otići poraženi.

Na njihovo pitanje ima li poseban plan kako zaustaviti Garetha Balea, Baždarević je kratko odgovorio: "Da".