"Nema magičnih doktora"
153

Selektor Srbije ljut na igrače nakon poraza od Brazila: Očigledno je da su me slagali

K. H.
Dragan Stojković (Foto: EPA-EFE)
Dragan Stojković (Foto: EPA-EFE)
Selektor nogometne reprezentacije Srbije Dragan Stojković bio je razočaran nakon poraza od Brazila rezultatom 2:0 u meču 1. kola grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru, a nakon utakmice je rekao da će u narednim susretima za popularne Orlove igrati samo zdravi igrači.
Oba pogotka za Brazil postigao je Richarlison i to u drugom poluvremenu, a pred sinoćnji duel Srbija je imala mnogo problema s povrijeđenim igračima i upravo je na to selektor Stojković stavio fokus. Kako je rekao, u narednim utakmicama će igrati samo zdravi igrači, a da je ranije imao uvjerenje igrača da mogu igrati, iako nije bilo tako.

Dodao je i to kako u reprezentaciji Srbije nema "magičnih doktora" koji za dva dana mogu riješiti veliki problem s povredama.

"Morat ćemo dobro razmisliti i izvagati o čemu se radi pred naredne mečeve. Morat će igrati zdravi igrači. Pričao sam s njima prije nekoliko dana i dobio sam uvjerenje da je sve u redu što se tiče povreda. Međutim, očigledno je da nije. Morat ćemo tražiti neka druga rješenja ukoliko se situacija ne poboljša, ali ima vremena da se donesu neke odluke koje će biti dobre za tim. Šta je, tu je, jednostavno je tako i trener mora prihvatiti takve promjene", rekao je Stojković i nastavio:

"Nemamo magične doktore, koji će riješiti probleme s povredama za dva dana. Večeras bi bila drugačija pjesma da su svi igrači bili zdravi, ali nije sramota izgubiti od Brazila."

Također, dodao je da nije mogao prepoznati svoj tim u drugom poluvremenu, u kojem su primili dva pogotka i izgubili utakmicu.

"Moramo vidjeti drugačiju Srbiju, a ovo što se desilo je posljedica fizičkog faktora. Nisam mogao prepoznati svoj tim. Totalno smo pali u fizičkom smislu, s puno problema smo došli u Katar i imamo mnogo povrijeđenih igrača. Brazil je svjetski kralj nogometa, nema tu mnogo priče. Pokazali smo u prvom dijelu da možemo igrati s njima, a meni je žao što nemam Mitrovića, Vlahovića i Kostića. Jednostavno, oni nisu spremni i to je to", dodao je popularni Piksi.

Naredni meč Srbija igra protiv Kameruna i to u ponedjeljak u 11 sati. Grupnu fazu će završiti duelom protiv Švicarske.