Žale se i na suđenje
647

Srbijanski mediji nakon poraza: Prebili smo Neymara, a Brazil je spustio Orlove na zemlju

D. P.
Srbi ne mogu biti zadovoljni prvom utakmicom (Foto: EPA-EFE)
Srbi ne mogu biti zadovoljni prvom utakmicom (Foto: EPA-EFE)
Nogometna reprezentacija Srbije otvorila je Svjetsko prvenstvo porazom od Brazila (2:0), a naše komšije bile su potpuno nemoćne u ovom duelu, što se može zaključiti i po naslovima u srbijanskim medijima.

Srbija se dobro držala u prvom poluvremenu, a onda je u nastavku Brazil dodao "gas" i furioznom igrom došao do lagane pobjede. Upravo je Richarlison jedna od glavnih tema u srbijanskim medijima.

Tako Mozzartsport piše da je "Richarlison pocijepao srbijansku euforiju", dok Telegraf naglašava da je "Brazil spustio Orlove na zemlju", što aludira na to da su u Srbiji svi bili i previše euforični i optimistični uoči Mundijala.

Naslov Kurira
Naslov Kurira

"'Prebili smo Neymara' Jedna od najvećih zvijezda svjetskog nogometa prošla kroz ruke naših igrača", stoji u naslovu Kurira, koji dodaje i da je "Srbija primila najljepši gol na Svjetskom prvenstvu".

"Srbija pala bez šanse, ništa od čuda! Bolan sudar Orlova sa moćnim Brazilcima i realnošću, ovo je neka druga brzina", naslov je Monda u kojem se jasno naglašava da je Brazil za nekoliko klasa iznad Srbije trenutno.

Naslov Monda
Naslov Monda

Bilo je i reakcija na suđenje iranskog arbitra Faghanija, koji je žutim kartonima sankcionisao brojne udarce nad brazilskim zvijezdama.

"Kako je ovo suđenje?! Iranac je sraman, sraman i sraman. Je li moguće da se ovoliko ulizuje zvijezdama Brazila?", naveo je Kurir.

Sportal je bio nešto realniji. Tako su iz ovog portala najavili da se treba okrenuti Kamerunu i Švicarskoj, selekcijama protiv kojih Srbija ima šanse.

"Brazil je, ipak, prejak. Srbija nemoćna pred prvim favoritom: Glavu gore, za nas Mundijal počinje u ponedjeljak", navodi Sportal.