Nogomet
770

Selektor Safet Sušić izgubio prtljag i zakasnio na žrijeb

Klix.ba
Safet Sušić (Foto: EPA)
Safet Sušić (Foto: EPA)
Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić zakasnio je na današnji žrijeb kvalifikacionih grupa za Euro 2016. godine.

Sušić očigledno nema sreće sa žrijebom, bar kada je riječ o prisustvovanju samoj manifestaciji. Selektor Bosne i Hercegovine nedavno je zbog saobraćajnog kolapsa u Parizu zakasnio na let u Brazil i propustio žrijeb grupa na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a danas je zbog avio prevoza kasnio i na žrijeb kvalifikacija u Nici za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Vraćajući se u subotu iz Brazila za Nicu popularnom Papetu izgubljen je prtljag.

"Zakasnio sam na sam početak izvlačenja, a kada malo bolje sagledam izgleda da bi bilo bolje da nisam ušao u salu nikako. Naime, dok me nije bilo izvukli smo Andoru, a onda kada sam se ja pojavio počeli smo dobijati one jače reprezentacije. Očito nisam sretan u tom dijelu“, rekao je danas u šaljivom tonu Sušić i objasnio razloge kašnjenja:

"Tokom presjedanja u Frankfurtu, gdje je u subotu bio štrajk, obavijestili su nas da je prtljag izgubljen i bit će mi dostavljen u nedjelju u večernjim satima. Zato sam jutros morao kupiti novo odijelo i kravatu, ali to nisam mogao učiniti prije 11 sati, jer se nedjeljom u Francuskoj radnje tek tada otvaraju“, pojasnio je Sušić.

On se na kraju našalio da je već dogovorio da će račun za naplatu nepredviđenih troškova ispostaviti Michelu Platiniju, predsjedniku UEFA., pišu Nezavisne novine.