Nogomet
96

Sušić: Sav prihod od utakmice sa mladom selekcijom za pomoć stradalima

Piše: A. P.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić kazao je da se još uvijek ne zna da li će Zmajevi odigrati utakmicu protiv mlade selekcije u Gradačcu.

"Ako se bude moglo doći do Gradačca, mi ćemo i otići. Insistirao sam da sav prihod od utakmice ide za pomoć stradalima. To je bio jedan od uslova", kazao je Sušić novinarima na treningu u Hrasnici.

U slučaju da igrači se ne mognu doći do Gradačca, meč bi trebao biti prebačen na stadion Grbavica. Danas će se znati zvanične informacije o ovom okršaju.

Govoreći o toku priprema za Svjetsko prvenstvo u Brazilu i intenzitetu treninga, popularni Pape je kazao da su treninzi ozbiljni od početka.

"S obzirom da su igrači došli nakon napornih prvenstava u svojim klubovima, najvažnije je dozirati. Svi koji prate naše treninge mogu vidjeti da momci zaista ozbiljno rade. Ne treba pretjerivati, kad imamo dva treninga dnevno", istakao je Sušić.

Od igrača su skoro svi tu, izuzev Zvjezdana Misimovića i Senada Lulića.

"Misimović dolazi danas, a Lulić sutra. Imamo nekoliko igrača koji su pošteđeni treninga, Bičakčić, Hajrović i Zukanović, koji rješava administrativne probleme u vezi sa dobivanjem vize", objasnio je selektor i za povrijeđenog Bičakčića kazao je da je bolje. Jutros je trenirao i oporavljeni Asmir Begović.

Izjave predstavnicima medija davao je i Muhamed Bešić, igrač Ferencvaroša, koji je ponovo istakao da se pozitivno iznenadio selektorovim pozivom i da mu je drago što je tu, s obzirom na dugu pauzu u pojavljivanju u reprezentaciji.

Na pitanje o utiscima nakon završene sezone u svom klubu, Bešić je rekao: "Prezadovoljan sam, proglašen sam najboljim igračem Mađarske sa 21 godinom". Nije krio da se nada i većem interesu klubova ako svoj posao obavi korektno.