Nogomet
0

Selektor Nigerije: Ne bojimo se Džeke, Messija, Aguera...

Klix.ba
Stephen Keshi
Stephen Keshi
Stephen Keshi, selektor Nigerije, govorio je o šansama njegove reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Osvrćući se na utakmice grupne faze, kazao je da se ne boji Argentinaca Lionela Messija i Kuna Aguera kao ni bh. reprezentativca Edina Džeke.

Keshi je kazao da je optimističan uoči početka Mundijala i da će njegovi igrači ušutkati sve negativne kritike koje stižu od nigerijske sportske javnosti.

Selektor Super Orlova trenutno se nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama, kaže da je susret protiv Meksika (0:0) odigran 5. marta pokazao da je reprezentacija Nigerije spremna za prvenstvo i da priredi šok pojedinim reprezentacijama.

"Istina je da u reprezentaciji nemam velikih imena, Ali, uvjeravam vas da će svi oni biti velike zvijezde nakon Svjetskog prvenstva. Siguran sam da nećemo razočarati na Mundijalu", kazao je Keshi.

"Nakon Svjetskog prvenstva, klubovi će se boriti da kupe moje igrače. Ne vjerujem u teoriju da poznata imena čine dobru reprezentaciju. Velika nogometna imena ne znače i pobjede. Vjerujem da se nećemo bojati u Brazilu", dodao je on te nastavio:

"Protiv svih reprezentacija ćemo igrati sa istim poštovanjem, ali ne i sa strahom. Igrat ćemo protiv Messija, Aguera, Di Marije, Džeke, ali ih se ne bojimo. Bit ćemo spremni za njih".