"Želimo pobjedu"
584

Selektor Maroka najavio utakmicu protiv Hrvatske: Imaju četiri miliona ljudi, a tako su talentovani

K. H.
Walid Regragui (Foto: EPA-EFE)
Walid Regragui (Foto: EPA-EFE)
Marokanski selektor Walid Regragui najavio je utakmicu protiv Hrvatske za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a kako je i sam rekao, ima ogromno poštovanje za Vatrene i želi od svojih igrača da daju sve od sebe kako bi osvojili bronzanu medalju.

Iako su njegovi igrači umorni te iscrpljeni fizički i psihički, rekao je da od svojih nogometaša očekuje da igraju "čistog srca i čiste glave".

"Želimo pobjedu, igrači znaju da nije isto biti treći i četvrti. Želimo završiti Svjetsko prvenstvo u Kataru pobjedom", rekao je selektor Maroka pa nastavio:

"Očekuje nas važna utakmica, unatoč razočarenju zbog poraza od Francuske u polufinalu. Nadali smo se finalu, ali i u ovom meču ćemo dati sve od sebe, umorni smo, iscrpljeni i fizički i psihički, zbog čega razmišljam kako sastaviti ekipu, ali igrat ćemo čistog srca i glave."

Hrvati su u prvom meču grupne faze bili favoriti, no pobjednika nije bilo, a selektor Maroka smatra da je situacija sada znatno drugačija.

"Imam veliko poštovanje za Hrvatsku i njihovu reprezentaciju. Imaju samo četiri miliona stanovnika, a pogledajte koliko su talentovani i pogledajte njihovo zajedništvo. Imaju odličan klupski nogomet, odličan mentalni sklop, a na kraju svega, igraju u najboljim klubovima. Modrić je nevjerovatan, ima 37 godina, ali pogledajte kako igra. On je jedan od najboljih igrača na Mundijalu u Kataru i siguran sam da sa stilom želi završiti takmičenje. Oni su bili favoriti u prvom meču, a vjerujem da smo i mi zaslužili poštovanje i sutra će biti znatno drugačija utakmica. Naš cilj je pobjeda", rekao je Regragui.

Meč između Hrvatske i Maroka igra se u subotu s početkom u 16 sati.