Najavio duel sa Zmajevima
58

Selektor Luksemburga: Nismo favoriti protiv BiH, njihovi novi igrači će biti motivisani

N. M.
Selektor Luksemburga Holtz u pozadini (Foto: E. M./Klix.ba)
Selektor Luksemburga Holtz u pozadini (Foto: E. M./Klix.ba)
Selektor Luksemburga Luc Holtz održao je konferenciju za medije uoči sutrašnje utakmice protiv Bosne i Hercegovine u 9. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Iako su iz tabora Zmajeva prethodnih dana biranim riječima govorili o Luksemburgu, koji ih je prije nekoliko mjeseci savladao u Zenici (0:2), Holtz ne želi preuzeti ulogu favorita u sutrašnjem meču.

“Edin Džeko i Miralem Pjanić ovog puta neće igrati za Bosnu i Hercegovinu, ali mi nismo favoriti bez obzira na njihov izostanak i našu pobjedu u prvoj utakmici", rekao je Holtz.

Selektor Luksemburga očekuje da će novajlije u reprezentaciji BiH imati velik motiv da se dokažu Savi Miloševiću i izbore mjesto u timu za martovski baraž.

"Sigurno je da će nogometaši BiH imati veliki motiv u sutrašnjem duelu. Žele da dokažu svoju vrijednost i izbore se za mjesto u timu", dodao je Holtz.

Inače, Luksemburg se nada čudu u posljednja dva kola kvalifikacija budući da i dalje ima teoretske šanse da se plasira na Euro. Trenutno je treći na tabeli s pet bodova manje od drugoplasirane Slovačke.

Nogometaš Danel Sinani vjeruje da je ekipa Luksemburga dovoljno psihički jaka.

"Mislim da smo psihički dovoljno jaki da podnesemo poraz poput onog od Slovačke i da se koncentrišemo na sutrašnji meč. Učinit ćemo sve da osvojimo drugo mjesto sve dok postoji i teoretska šansa za to", istakao je Sinani.

Sutrašnji meč Luksemburga i Bosne i Hercegovine igra se od 20.45h, televizijski prijenos je na BHT1, a tekstualni ćete moći pratiti na portalu Klix.ba.