Nogomet
0

Selektor Kipra Christakis Christoforou: Pobjeda u prošlim kvalifikacijama nam ne predstavlja ništa

Piše: E. M.
Detalj sa konferencije za novinare (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Selektor Kipra Christakis Christoforou večeras je na konferenciji za novinare na Bilinom Polju izjavio kako je Bosna i Hercegovina jak tim te da će uraditi sve da ostvare povoljan rezultat.

"Znamo ko je Bosna i Hercegovina te koliko je jaka kao tim. Imaju super igrače sa dobrim iskustvom u Evropi. Da bismo dobili nešto iz te utakmice trebamo dati od sebe što više i igrati najbolje što možemo. Naši igrači su spremni za to iako znaju da će biti jako teško", izjavio je Christoforou.

Prema njegovim riječima, igranje protiv jake reprezentacije kao što je Bosna i Hercegovina predstavlja veliki motiv za njegove igrače da daju sve od sebe.

Vezni igrač Kipra Vincent Fabien Laban Bounayre je samo kratko prokomentarisao kako su upoznati sa Bosnom i Hercegovinom iz dva susreta, te da se spremaju za sutrašnji meč gdje će dati sve od sebe.

Reprezentacija Kipra u dosadašnjem toku kvalifikacija ostvarila je dva poraza i primila pet golova. Selektor Christoforou je kazao kako rezultat nije mjerilo spremnosti neke ekipe.

"Svaka utakmica je drugačija. Ako pogledate statistiku utakmice protiv Grčke vidjet ćete da ono nije realan rezultat. Ja sam optimista da će se stvari promijeniti da će biti drugačije", dodao je Christoforou.

Za sutrašnji meč protiv Bosne i Hercegovine selektor Kipra na raspolaganju će imati sve igrače, a pobjeda nad našom selekcijom u prošlim kvalifikacijama u ovim ne predstavlja im ništa mnogo.

"Radit ćemo tako da ćemo dati sve od sebe da dobijemo nešto od sutrašnje utakmice. U suštini ništa nam ne znači što smo pobijedili prije u prošlim kvalifikacijama", zaključio je selektor Kipra.

Reprezentacija Kipra večeras je na Bilinom Polju odradila i posljednji, službeni, trening pred sutrašnju utakmicu protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine koja će biti odigrana u 20:45 sati.