Zadovoljan pobjedom
120

Selektor Gruzije nije bio iznenađen: BiH je igrala istim sistemom kao i ranije

N. K.
Willy Sagnol (Foto: Screenshot)
Willy Sagnol (Foto: Screenshot)
Legendarni Francuz Willy Sagnol sinoć je predvodio reprezentaciju Gruzije u utakmici u kojoj su pobijedili selekciju BiH 1:0, a nakon odigranog susreta bio je vidno zadovoljan.
Na konferenciji za medije govorio je o brojnim temama, a istakao je da ga naša selekcija i selektor Ivaylo Petev ničim nisu iznenadili.

"Što se tiče BiH, nije bilo nikakvih iznenađenja. Igrali su u istom sistemu kao prethodnih nekoliko utakmica. Bila je to dobra utakmica, imali smo svoje prilike, BiH svoje, a rezultat je takav kakav jeste. Moglo je biti i drugačiji. Probali smo novi sistem, neke stvari su bile dobre, a neke ne. Propustili smo neke prilike, ali igrači su pokazali izvanredan karakter", rekao je Sagnol.

Francuz je potvrdio da je bilo pogrešnih odluka sudija, pogotovo kod poništenog gola Edina Džeke.

"Bez VAR-a je sve mnogo teže. Mislim da je bio i čist penal za nas u drugom poluvremenu, a nije dosuđen. Moramo to prihvatiti jer se takve odluke ponekad jednostavno donesu. Ovo je prijateljska utakmica i one služe za to da se ekipa pripremi, a rezultat nije najbitniji. Najbitnije je ono što ćete vi raditi s loptom. Nije sve bilo savršeno, ali ja sam zadovoljan", dodao je Sagnol, a onda se osvrnuo i na mentalnu pripremu igrača:

"Ukoliko kažete da naši igrači imaju dobar mentalni stav, to je zbog nečega što oni imaju u sebi. Nije to do mene niti stručnog štaba. Ne boje se braniti i boriti se, a ako vide da imaju šansu da pobijede iskoristit će je. To smo pokazali i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo."

Inače, Gruzija igra odlično u posljednje vrijeme, a sinoć su ostvarili četvrtu uzastopnu pobjedu. Prije BiH savladali su redom Kosovo, Švedsku i Uzbekistan.