Kritike Bilinom Polju
627

Šehić o porazu od Gruzije: Poništili su nam čist gol i teren je bio užasan

N. K.
Ibrahim Šehić (Foto: Screenshot)
Ibrahim Šehić (Foto: Screenshot)
Golman reprezentacije Bosne i Hercegovine Ibrahim Šehić (33) bio je vidno utučen nakon sinoćnjeg poraza naše reprezentacije u prijateljskoj utakmici od Gruzije (0:1) poručivši da je teren stadiona Bilino Polje bio užasan i jedan od razloga loše igre.
Šehić je branio svih 90 minuta, primio jedan pogodak, a podvukao je i da su sudije našoj selekciji poništile čist gol.

"Druga stvar je kad imaš utakmicu pod kontrolom. Postigli su nam pogodak iz jedne šanse. Trudili smo se po teškom i lošem terenu. Zbog terena nismo mogli brže igrati. Lopta nije htjela u gol. To su stvari koje se dešavaju u nogometu. Pokušali smo s novim idejama pronaći naš stil igre. Još puno šteka u našoj igri, ali imamo vremena da ispravimo. U utorak moramo pobijediti, nema opravdanja", rekao je Šehić nakon utakmice u izjavi za Nova BH.

Kao što je i najavio, Šehiča i saigrače već u utorak očekuje nova provjera protiv selekcije Luksemburga, a i ovaj susret igrat će se u Zenici.

"Opet ćemo dobro spremiti. Očekujem da momci budu spremni. Znam da svi gledaju rezultat, ali ovo je reprezentacija u stvaranju. Treba vremena da se sve posloži", poručio je Šehić.

Podsjetimo, selekcija BiH pod vodstvo Ivayla Peteva sinoć je upisala četvrti uzastopni poraz (Finska, Ukrajina, SAD, Gruzija), a posljednji trijumf ostvaren je prije pet mjeseci (Kazahstan).