Imaju motiv
75

Selektor Grčke poslao poruku: Želimo otežati posao Bosni i Hercegovini

N. K.
John van 't Schip (Foto: EPA-EFE)
John van 't Schip (Foto: EPA-EFE)
Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra od 20:45 sati u Atini igra kvalifikacionu utakmicu protiv selekcije Grčke, čiji je selektor John van 't Schip danas govorio na konferenciji za medije.

"Bosna i Hercegovina je još uvijek u igri za plasman na Euro nakon pobjede nad Finskom, dok smo mi u procesu uspostavljanja ravnoteže te želimo napraviti sljedeći korak u odnosu na utakmicu s Italijom. Odbrana je bila dobra, ali želimo imati veći posjed lopte i BiH otežati posao", rekao je Van 't Schip.

Holandski stručnjak je istakao kako su timovi Italije i BiH drugačiji.

"Primijenit ćemo ono što smo već pokazali u Italiji, gdje smo igrali dobro. Budući da smo tamo ostvarili prvi cilj, kolektivnu igru u odbrani, protiv BiH će naglasak biti na posjedu lopte i energičnosti igrača", dodao je.

Van 't Schip podvlači kako će u preostalim mečevima priliku imati svi igrači.

"Slika o njima se stvara i na osnovu treninga, a ne samo utakmica. Cilj je ostvariti kolektivni duh i tako planirati plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru", rekao je Van 't Schip.

Podsjetimo, utakmica između Grčke i BiH igra se sutra u Atini od 20:45 sati, a našoj reprezentaciji odgovara samo pobjeda.