Grci očekuju pobjedu
6

Selektor Grčke Michael Skibbe: Samo oprezno i s dobrom igrom moramo igrati na terenu

Piše: E. M.
Detalj sa konferencije za novinare (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba) (Foto: F. K./Klix.ba)
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija Grčke predvođena selektorom Michaleom Skibbeom danas je na Bilinom Polju održala konferenciju za medije gdje su izjavili kako u sutrašnjoj utakmici očekuju povoljan rezultat i veliku borbu na terenu.

Skibbe je uprkos problemima sa igračkim kadrom na početku današnje konferencije za novinare poručio kako će biti oprezni na Bilinom Polju.

"Trebamo biti oprezni svih 90 minuta i igrati dobro. Ovo je jedini recept po kojem treba da igramo protiv jakog tima kao što je Bosna i Hercegovina", kazao je Skibbe, te na pitanje novinara o kvalitetu igrača iz Njemačke je poručio:

"Oni imaju dobru tehniku, kao i moji igrači, ali moji reprezentativci koji su bili saigrači Pjanića i Džeke znaju karakteristike jedni drugih."

Na pitanje o debijima novih igrača i defanzivnoj igri Skibbe je kazao:

"Zavelas koji je standardni igrač nema pravo nastupa sutra. Imam tri opcije, imam Stafylidisa koji može igrati u napadu, Retsosa i to su sve mladi i kvalitetni igrači, ali i BiH ima jake i brze igrače", te dodao da će taktiku odlučiti pred sutrašnji susret.

U nastavku je dodao kako očekuje kvalitetnu i dobru utakmicu na Bilinom Polju te da je sretan zbog toga.

Prokomentarisao je i igru sa Belgijom koju je uporedio sa našom selekcijom koja igra napadački.

"Igrači su shvatili da moraju dati sve od sebe za nacionalni tim, a to kako smo igrali protiv Belgije, igrali smo nevjerovatno dobro. Kada smo htjeli pritisnuti igru u napadu bilo je teško. Belgija ima iste karakteristike kao Bosna, ali mislim da ćemo u napadu sutra biti bolji nego u Belgiji", dodao je Skibbe.

Za kraj je dodao kako će biti zadovoljan i sa jednim bodom.

"Treba da u igru stavim iskusne igrače jer je utakmica kao finale za nas, ali i za Bosnu i Hercegovinu. Svi trebaju dati svoj maksimum, zadovoljan ću biti i neriješenim rezultatom."

Prvotimac Grčke Alexandros Tziolis je izjavio kako su svjesni koliko će sutrašnja utakmica biti teška, ali da očekuju najbolji rezultat za sebe.

"Što se nas tiče svjesni smo koliko će biti teška utakmica, ali imamo iskustvo i sa vatrenim atmosferama na stadionima. Ne bojimo se ničega, vjerujemo našem timu i očekujemo sve najbolje za naš tim", kazao je Tziolis.

Dodao je da kao prijetnju ne vide jednog bosanskohercegovačkog igrača već čitav tim.

"Ne bih rekao da je igrač prijetnja, prijetnja je čitav tim. BiH ima velike igrače, ali vjerujemo u naš tim. U napadu su dobri, ali mi imamo kvalitet kao i oni. Vjerujemo u naš tim, ali cijeli njihov tim je opasan."

Sutrašnja igra na terenu prema riječima Tziolisa bit će borbena jer su svi svjesni uloga.

"Osim što ćemo igrati po taktici koju će nam dati trener, svjesni smo da moramo ostaviti dušu na terenu. Ovo je značajna utakmica i odlučuje ko će ići dalje, ali našu reprezentaciju karakteriše igranje srcem. Svi ćemo dati sve od sebe i optimistični smo da ćemo imati povoljan rezultat", izjavio je Tziolis.

Istakao je da im je svijest da igraju za nacionalni tim i pomoć trenera pomogla da ostvaruju dobre rezultate u kvalifikacijama.

"Volio bih da sutra imamo povoljan rezultat, ali ako i ne bude nastavit ćemo istim ritmom. Naš trener nam je pomogao da shvatimo bitnost igranja za nacionalni tim", dodao je Tziolis.

Prisustvo igrača koji nemaju pravo nastupa protiv BiH za Tziolisa je od velikog značaja.

"Iako nisu imali pravo da igraju, njihov dolazak govori o atmosferi u timu. Svih deset dana su bili s nama i ovo samo pokazuje kako imamo dobru atmosferu", kazao je Tziolis.