Nakon optužbi na račun igrača
0

Selektor Francuske Blanc i Samir Nasri zakopali ratne sjekire

Sarajevo-x.com
Laurent Blanc
Laurent Blanc
Selektor reprezentacije Francuske Laurent Blanc izjavio je da su problemi koje je imao sa veznjakom Cityja Samirom Nasrijem sada prošlost.

Blanc, koji je bivšeg igrača Arsenala često kritikovao da treba više pružiti na terenu za svoju zemlju, te da nije posebno zadovoljan njegovim igrama, poljuljao je odnos sa reprezentativcem Francuske.

No, selektor "Tricolora" pred nastavak kvalifikacija za Euro 2012. godine, gdje Francuzi u petak igraju sa Albanijom, sada tvrdi da više nema nikakvih problema između njega i veznjaka "Građana".

"Želim se fokusirati na sadašnjost i budućnost, ali isto tako moramo analizirati šta smo učinili u prošlosti i kao rezulat toga naučiti postati bolji. Samir je došao u reprezentaciju mnogo ranije, ali nikada nisam imao problema s njim", rekao je Blanc za AFP, prenosi Goal.com.

"Impresioniran sam onim što on trenutno pokazuje na terenu u odnosu na ono što smo od njega vidjeli ranije. Pokazao je da je svjestan nekih stvari, vrlo je inteligentan i nadam se da će to sve sada pokazati svojim dobrim igrama na terenu", rekao je Blanc.