Optimisti pred duel
92

Selektor Finske i Teemu Pukki uvjereni u pobjedu protiv Zmajeva u Zenici

E. M.
Nogometna reprezentacija Finske danas je na Bilinom Polju održala konferenciju za javnost, a prisutnima su se obratili selektor Markku Kanerva i napadač kojeg naša reprezentacija BiH i ne pamti po najboljem Teemu Pukki.

Selektor Finske Kanerva na današnjoj konferenciji za novinare koja je održana prije službenog treninga na Bilinom Polju je kazao da očekuje tešku utakmicu.

"Normalno smo se pripremali u Finskoj sve do jučer kada smo došli u Sarajevo, a zatim i u Zenicu. Situacija je pozitivna u timu. Sutra očekujemo tešku utakmicu, igramo s reprezentacijom koja je na domaćem terenu igrala bez poraza, ima kvalitetan tim i očekujemo napetu utakmicu", izjavio je Kanerva.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Dodao je da će ovoj utakmici pristupiti kao i svakoj utakmici sa željom za pobjedom.

"Svaka utakmica je specifična za sebe. Mi težimo pobjedi, tako i sutra. Nadamo se da ćemo pobijediti kako sutra tako i protiv Armenije. Očekujemo da će nakon sutrašnje situacije i utakmice koju budemo igrali naša pozicija biti bolja", dodao je Kanerva.

Pojasnio je kako bi im sutrašnja utakmica olakšala put u kvalifikacijama, ali da mu je žao što neće igrati Edin Džeko.

"Nažalost Edin Džeko neće igrati i svima su nam poznate njegove kvalitete i koliko je važan za reprezentaciju. Prosinečki će sigurno naći prikladnu, dobru i agresivnu zamjenu. Naš fokus mora biti na napadu i da neutraliziramo napade na takav način", zaključio je Kanerva.

Pukki je na konfereciji za novinare kazao da očekuje tešku utakmicu, ali da su uvjereni u pozitivan rezultat.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

"Pobijedili smo kući i sada moramo igrati. Vjerujemo da će nam naš način igre donijeti dobar rezultat", izjavio je Pukki te dodao da je dobar prijatelj s Mariom Vrančićem koji mu nije htio odati neke detalje o bh. timu.

"Dobri smo prijatelji, postavio sam mu dosta pitanja, ali ništa nije htio reći po tom pitanju. Nije mi htio dati nikakvu prednost i sigurno će pratiti kakva je situacija, ali ja očekujem da se vratim s pobjedom", zaključio je Pukki.