Nogomet
0

Secouba Diatta: Nismo zaslužili četiri poraza, bit ćemo bolji

Piše: D. B.
Sekouba Diatta (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sekouba Diatta (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometaš Zvijezde iz Gradačca, Secouba Diatta, nakon četiri poraza svoje ekipe u četiri odigrana kola BHT Premijer lige, izjavio je da ekipa nije zaslužila posljednje mjesto te da očekuje bolju igru i rezultate u nastavku sezone.

"Imamo novu ekipu koja se ne poznaje dovoljno, ali nismo zaslužili četiri poraza zaredom. Pripreme smo odradili maksimalno, trener nam je vjerovao, ali su nas oslabile povrede nekoliko važnih igrača, zbog čega smo i napravili ovako loše rezultate", izjavio je Diatta za portal Klix.ba

Zvijezda se odmah po završetku sezone odrekla nekoliko iskusnijih igrača poput Srđana Savića, koji su karijere nastavili u drugim klubovima. Da li je to razlog poraza na otvaranju sezone, Diatta nije želio komentarisati.

Uprkos lošem startu, Senegalac je uvjeren da će Zvijezda početi bilježiti pozitivne rezultate.

"Bit ćemo dosta bolji kada se u ekipu vrate povrijeđeni igrači. Tada ćemo svi moći dati sve od sebe, a onda će nas i krenuti", kazao je Diatta.

Zvijezda će u 5. kolu BHT Premijer lige dočekati ekipu Širokog Brijega, što predstavlja otežavajuću okolnost u pokušaju osvajanja prvih bodova u sezoni.

"Iako se radi o Širokom Brijegu, mi očekujemo pozitivan rezultat, jer ih možemo iznenaditi. Vraćam se na teren nakon mjesec dana, a pravo nastupa će imati i bivši igrač Željezničara Šaban Pehilj, koji nam se nedavno priključio", rekao je Diatta.

Cilj Zvijezde u ovoj sezoni je sredina tabele, a ne borba za opstanak.

"Cilj nam je da budemo sigurni u sredini tabele, a ne da se ponovo borimo za opstanak. Mi to možemo, siguran sam u to, posebno kad vidim pojedine ekipe u ligi. U odnosu na njih smo zaslužili i vrh tabele", završio je Diatta.