Nogomet
1

Diatta: Igrači Sarajeva će se morati boriti poput vojske

Piše: D. B.
Secouba Diatta
Secouba Diatta
Bivši igrač FK Sarajevo i aktuelni nogometaš NK Zvijezda iz Gradačca, Secouba Diatta, uoči duela ova dva tima u subotu u okviru 11. kola BHT Premijer lige rekao je da njegovom bivšem klubu neće biti lako da dođe do bodova.

Diatta neće igrati u susretu Zvijezde i Sarajeva zbog suspenzije, ali se ipak raduje ovojo utakmici. Tvrdi da bodove iz Gradačca niko neće lako odnijeti, pa ni Sarajevo.

"Očekujemo dobru utakmicu. Sad svi znaju da se u Gradačcu bodovi ne mogu lako osvojiti. Ekipa Sarajeva će se morati boriti poput vojske ukoliko želi napraviti povoljan rezultat. Naša prednost je što igramo kod kuće ispred naše publike i što nemamo pritiska. Utakmicu dočekujemo opušteno i ne brinemo se jer znamo sve o Sarajevu. Šteta što sam suspendovan, ali mi imamo dobrih igrača i snažan napad", izjavio je Diatta za portal Klix.ba.

Zvijezda nije imala dobar start, a bila je i na samom dnu tabele, međutim situacija se znatno popravila, kao i rezultati. Želja tima je biti na poziciji u sredini tabele. a ako se ukaže prilika, i na samom vrhu.

"Imali smo loš start zbog velikih izmjena u ekipi. Nismo se dovoljno dobro upoznali i uigrali, a imali smo i povrijeđenih igrača. Nakon četiri kola nismo osvojili niti jedan bod, ali smo vjerovali u sebe. Atmosfera je bila dobra i kada je bilo teško i trebala nam je samo jedna pobjeda da krenemo pravim putem. Dočekali smo je protiv Širokog Brijega, a taj nam je trijumf pomogao i sada igramo dobro. Ambicije su nam sredina tabele, po mogućnosti i neka 'visoka' pozicija. Želimo obradovati našu publiku", kazao je Diatta.

Utakmica između Zvijezde i Sarajeva se igra u subotu s početkom u 15:30 sati.