Golman upozorava
63

Šehić: Smiješne su priče o amaterizmu Finaca, Grčku su trebali pobijediti 10:0

Piše: N. K.
Ibrahim Šehić (Foto: M. O./Klix.ba)
Ibrahim Šehić (Foto: M. O./Klix.ba)
Prvi golman reprezentacije Bosne i Hercegovine Ibrahim Šehić smatra kako je selekcija Finske ozbiljna, a istakao je da je već tri ili četiri puta igrao protiv njihovog napadača Teemua Pukkija.

"On je najbolji igrač Finske, ali ima ih još puno opasnih. Neće biti nimalo lako. Oni na svom terenu 14 utakmica nisu primili gol. Moramo nametnuti svoju igru i da nam se ne desi kao protiv Sjeverne Irske, da nam protivnik preuzmu kontrolu. Nadam se da ćemo biti pravi i da ćemo na kraju pobijediti. Mislim da je smiješno reći za Fince da su poluamateri. Trebali su Grčku dobiti u Ligi nacija 10:0, a ne 2:0. Ako ste gledali meč, znate šta pričam. Imaju dobre igrače, neki od njih igraju u dobrim klubovima. Imaju kvalitetnog golmana. Ko kaže da su poluamateri, on se ne razumije u nogomet", rekao je Šehić.

Defanzivac Darko Todorović ponovo ističe kako mu je jako drago što igra u dresu reprezentacije.

Darko Todorović (Foto: M. O./Klix.ba)
Darko Todorović (Foto: M. O./Klix.ba)

"Na meni je da treniram i da dajem svoj maksimum, a trener je taj koji odlučuje ko će igrati. Nijedna ekipa nije lagana, svi treniraju kao što i mi treniramo. Mi trebamo biti pravi i pobjeda protiv Finske neće doći u pitanje", poručio je Todorović.

Utakmicu trećeg kola grupe J kvalifikacija za EURO 2020 reprezentativci BiH igrat će 8. juna u Tampereu protiv Finske, a tri dana kasnije u četvrtom kolu u Torinu protiv Italije.

Poslije dva odigrana kola Italija je lider na tabeli grupe J s maksimalnih šest, Grčka i BiH imaju po četiri, Finska tri, dok su Armenije i Lihtenštajn bez bodova.