Nastao haos
192

Šehić dobio crveni karton nakon sukoba s Icardijem i ostalim igračima Galatasaraya

N. K.
Šehić je imao i sukob s Icardijem (Foto: Twitter)
Šehić je imao i sukob s Icardijem (Foto: Twitter)
Nogometaši Galatasaraya pobijedili su večeras u Istanbulu u sedmom kolu turske Superlige ekipu Konyaspora rezultatom 2:1, a susret je obilježilo isključenje bh. reprezentativnog golmana Ibrahima Šehića.

Utakmica je loše počela po Šehića i društvo budući da je Oliveira već u prvoj minuti zatresao mrežu gostiju.

Ipak, Konyaspor u 15. minuti dolazi do izjednačenja nakon golčine Cekicija kojem je prethodno asistirao još jedan bh. reprezentativac Amir Hadžiahmetović. Ujedno je 1:1 bio rezultat prvog poluvremena.

Uspijevali su se gosti odbraniti sve do osam minuta prije kraja utakmice kada je Calvo postigao autogol. Četiri minute kasnije Šehić dobija žuti karton, a potpuno pomračenje uma imao je tri minute kasnije.

Bio je to korner s lijeve strane za Galatasaray i za Šehića nije bilo problema da iskontroliše loptu. Međutim, prilikom intervencije dobio je bezobrazan udarac od jednog igrača Galatasaraya.

Kasnije prilikom ispucavanja zasmetao mu je i Torriera, a u opšti haos umiješao se i Icardi. Na kraju je inače mirni Šehić dobio drugi žuti karton i morao je minutu prije kraja susreta napustiti teren.

Inače, Galatasaray je večerašnjom pobjedom prestigao Konyaspor na prvom mjestu Superlige. Novi lider sada ima dva boda više od svog večerašnjeg protivnika.