Važna pobjeda
148

Šehić, Cimirot i Sarić složni: Pokazali smo stvarni kvalitet reprezentacije BiH

K. H.
Bh. reprezentativci Ibrahim Šehić, Gojko Cimirot i Elvis Sarić istakli su zadovoljstvo zbog pobjede Zmajeva protiv Finske rezultatom 4:1 u meču 7. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Cimirot je rekao da su svi igrači dali svoj maksimum, da su igrali jedan za drugog i da su tri boda plod takvog pristupa.

"Svi smo dali sve od sebe, igrali jedan za drugog i na kraju smo ostvarili pobjedu. Dominirali smo tokom čitavog meča i to se isplatilo. Ako ponovimo ovakav pristup u Grčkoj i damo sve od sebe možemo se nadati pozitivnom rezultatu", kazao je Cimirot.

Sarić je istakao da je ova utakmica pokazatelj da se reprezentacija BiH ne mora nikoga bojati kada igra na svom nivou.

"Mislim da je pobjeda zaslužena i da je ovo put i pokazatelj da, kad smo pravi, ne moramo se nikoga bojati. Ako nastavimo na ovom nivou, nema razloga za strah, idemo u Grčku po pozitivan rezultat", rekao je Sarić.

Šehić je istakao da je večerašnji susret u Zenici najbolji pokazatelj da su partije u Finskoj i Armeniji bili samo plod lošeg dana, ili lošeg pristupa igri.

"Mislim da smo danas pokazali stvarni kvalitet i da je ono što se desilo u Finskoj i Armeniji samo bio loš dan, ili loš pristup. Danas smo sve to demantovali i pokazali naše pravo lice, momci su odigrali sjajno i ovo je bila najbolja utakmica reprezentacije u zadnjih nekoliko godina. Najvažnije je da su svi došli spremni, a ko god da je danas igrao znam da bi odlično odigrao", istakao je Šehić.

Naredni meč Zmajevi igraju već u utorak kada gostujemo kod Grčke u Atini.