Liga nacija
211

Seferović potopio Belgiju za prvo mjesto Švicarske, pobjede Estonije i Mađarske

Piše: D. B.
Švicarska - Belgija (Foto: EPA-EFE)
U terminu od 20:45 sati večeras su odigrane tri utakmice Lige nacija, a izdvajamo susret Švicarske i Belgije u kojem su Švicarci pobijedili 5:2 i plasirali se na završni turnir u Portugalu.

Liga A, Grupa 2

Švicarska - Belgija 5:2

Belgijanci su odlično otvorili utakmicu te su poveli već u 2. minuti golom Thorgana Hazarda koji je iskoristio grešku odbrane Švicarske. Isti igrač je pogodio mrežu Švicaraca i u 17. minuti za prednost Belgije od 2:0. Međutim, domaći uspijevaju smanjiti zaostatak u 26. minuti kada je iz penala pogodio Ricardo Rodriguez, a potom i izjednačiti preko Harisa Seferovića u 31. minuti susreta. Isti igrač je režirao preokret u 44. minuti postigavši gol za 3:2, a tim rezultatom je završeno prvo poluvrijeme.

Švicarci su u nastavku imali dvije šanse prije nego su postigli i četvrti gol. U 62. minuti je pogodio Nico Elvedi za 4:2, a za konačnih 5:3 se pobrinuo Seferović kompletiravši hat-trick. Ovom pobjedom je Švicarska osvojila prvo mjesto u grupi i tako se plasirala na završni turnir koji će se igrati u Portugalu.

Tabela:

  1. Švicarska 9
  2. Belgija 9
  3. Island 0

Liga C, Grupa 2

Grčka - Estonija 0:1

U susretu Grčke i Estonije gosti su poveli autogolom Lambropoulosa u 44. minuti i to je bio rezultat prvog poluvremena. U nastavku utakmice su mreže mirovale, pobjeda je pripala Estoncima.

Mađarska - Finska 2:0

Mađarska je do vodstva stigla u 29. minuti preko Adama Szalaija, dok je na 2:0 povisio Adam Nagy u 37. minuti. U drugom poluvremenu pogodaka nije bilo. Finska se plasirala u Ligu B kao pobjednik grupe.

Tabela:

  1. Finska 12
  2. Mađarska 10
  3. Grčka 9
  4. Estonija 4