Nogomet
30

Seferović pogotkom protiv Nurnberga ostavio Eintracht u Bundesligi

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
Nurnberg i Eintracht Frankfurt su večeras odigrali drugu utakmicu doigravanja za Bundesligu. U prvom susretu je bilo 1:1, a u drugom je pobijedio Eintracht Frankfurt 1:0 i osigurao ostanak u Bundesligi.

Trener Eintrachta Niko Kovač je već u 11. minuti morao napraviti izmjenu, povrijeđenog Stendera je zamijenio Fabian. Na večerašnjoj utakmici prvi je zaprijetio Nurnberg i to u 13. minuti preko Burgstallera, čiji je udarac završio iznad gola Frankfurta. Šest minuta kasnije svoj šut je isprobao nogometaš Frankfurta Chandler, ali je bio neprecizan.

Seferovićev udarac iz 34. minute bez problema je odbranio Nurnbergov golman Schafer. Posljednju priliku za pogodak imali su domaći u 40. minuti utakmice, Burgstaller je nakon centaršuta u šesnaesterac Frankfurta pokušao glavom, no, bez uspjeha. Prvo poluvrijeme završeno je bez golova. Ovaj rezultat je vodio Nurnberg u Bundesligu.

Na otvaranju drugog poluvremena prijete gosti iz Frankfurta, Fabian u 51. minuti snažno šutira, a lopta odlazi iznad prečke gola Nurnberga.

Igrala se 67. minuta kada je veliku radost gostujućim navijačima donio Seferović, koji je postigao vodeći gol za Frankfurt na asistenciju Gaćinovića.

Drugu izmjenu je Kovač napravio u 69. minuti, iz igre je izveo Chandlera, a umjesto njega je ušao Ignjovski. Potom izmjene pravi i trener Nurnberga Rene Weiler, Gislason mijenja Petraka, a Blum Kerka. Posljednju izmjenu Weiler pravi u 84. minuti u nadi da promijeni situaviju na terenu, Sepsi je napustio teren, a u igru je ušao Hovland.

Veliku priliku za poravnanje rezultata propustio je Fullkrug u 89. minuti utakmice.

Weilerov plan nije urodio plodom, Eintracht je sačuvao minimalnu prednost, upisao pobjedu i time osigurao nastup u Bundesligi i naredne sezone.

Hrvatski trener Niko Kovač je početkom marta stigao u Frankfurt s ciljem da ekipa izbori ostanak u najvišem rangu njemačkog nogometa, u čemu je večeras i uspio.