Nogomet
4

Seferović najavio promjene protiv Zvijezde, Velkoski optimističan

Piše: D. B.
Foto: Dalibor Bošnjak/Klix.ba
Foto: Dalibor Bošnjak/Klix.ba
U prostorijama FK Sarajevo je danas održana konferencija za medije kojom je najavljen početak nove sezone u BHT Premijer ligi BIH i prvo kolo u kojem Divovi dočekuju Zvijezdu iz Gradačca.

Okupljenim novinarima su se obratili pomoćni trener FK Sarajevo Almir Seferović i napadač Krste Velkoski.

Seferović je na početku konferencije za medije rezimirao sinoćnju prvu utakmicu 3. prekola Evropske lige u kojoj je Sarajevo na stadionu "Asim Ferhatović Hase" poraženo rezultatom 1:2 od grčkog Atromitosa.

"Stručni štab FK Sarajevo na čelu s trenerom Dženanom Uščuplićem zadovoljan je sinoćnjom utakmicom, jer su igrači odgovorili maksimalno na sve zahtjeve. Presudilo je evropsko iskustvo protivnika, koji je iskoristio naše greške, što je sastavni dio nogometne igre. Igračima nemamo šta zamjeriti. Igrali smo protiv izuzetne ekipe Atromitosa, a ranije smo eliminisali Haugesund, koji je također kvalitetan. Reći ću samo da su Norvežani prodali dva igrača u Bundesligu nakon utakmica s nama", izjavio je Seferović.

Kakvu su borbu igrači Sarajeva vodili protiv Atromitosa najbolje pokazuju ogrebotine i masnice koje je zadobio Velkoski tokom utakmice.

Seferović se osvrnuo i na kometare da Sarajevo uprkos dobroj igri nema kvalitetnu realizaciju.

"Ukoliko zadržimo ovaj nivo igre, doći će i realizacija. Na treninzima posebnu pažnju posvećujemo realizaciji", kazao je pomoćni trener Sarajeva.

Poraz od Atromitosa je već zaboravljen, a ekipa se fokusira na početak nove sezone BHT Premijer lige i utakmicu sa Zvijezdom iz Gradačca.

"Mi smo se već sinoć okrenuli 1. kolu BHT Premijer lige u kojem dočekujemo Zvijezdu. Kad god igramo, pritisak je prisutan, jer sve ekipe protiv Sarajeva daju 120 posto od svojih mogućnosti. Svi naši igrači su zdravi i bit će u konkurenciji za sastav. Promjena u ekipi će vjerovatno biti, ali ćemo konačnu odluku donijeti na sutrašnjem treningu", rekao je Seferović.

Sirijski nogometaš Ahmad Kalasi neće biti na raspolaganju Uščupliću, jer još uvijek nije dobio boravišnu dozvolu.

Nakon Seferovića, novinarima se obratio i Velkoski.

"Utakmica sa Atromitosom je iza nas. Znamo šta nas očekuje u susretu sa Zvijezdom, jer sve ekipe koje dolaze na Koševu igraju defanzivno. No, mi smo spremni i za to, tako da ćemo dati sve za pozitivan rezultat. Motiva neće nedostajati, jer mi znamo svoje ciljeve u narednoj sezoni. Protiv Zvijezde neće biti problema", jasan je bio Velkoski.

Sarajevo i Zvijezda se sastaju u nedjelju na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 19 sati.