Došao u parlament
27

Šef ukrajinskog saveza u dresu Hrvatske: Platit ćemo kaznu Vukojeviću i ponuditi mu posao

Klix.ba
Predsjednik Ukrajinskog nogometnog saveza Andrej Pavelko kazao je da će platiti kaznu koju je Ognjen Vukojević dobio od FIFA-e te da će mu ponuditi posao u ukrajinskom savezu.

Podsjećamo, Vukojević je nakon spornog videa koji je snimio s hrvatskim defanzivcem Domagojem Vidom odstranjen iz stručnog štaba hrvatske reprezentacije, a odmah nakon što je ta odluka i zvanično potvrđena stigla je podrška od Nogometnog saveza Ukrajine.

Njihov predsjednik Andrej Pavelko nastavio je pružati podršku Vukojeviću i rekao je da će platiti FIFA-inu kaznu, kao i da će mu ponuditi posao u savezu.

"Platit ćemo Vukojevićevu kaznu od 15 hiljada franaka. Odlučili smo, također, ponuditi mu posao u našem savezu. Trenutno proučavamo koja su nam prava u njegovom slučaju kako bismo se žalili CAS-u. Pružit ćemo mu svu podršku", rekao je Pavelko.

Pavelko je u ukrajinski parlament ušao obučen u dres reprezentacije Hrvatske, a imao je i šal. Na pitanje zašto je obukao dres Ivana Rakitića, rekao je da je on postigao pogodak za pobjedu i da je to simbolično.