Nogomet
0

Seedorf i Simeone složni: Još ništa nije gotovo

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Strateg španskog nogometnog kluba Atletico Madrida Diego Simeone bio je zadovoljan minimalnom 1-0 pobjedom nad Milanom u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, ali je odmah pozvao na oprez.

Junak sinoćnjeg susreta bio je belgijski golman Thibaut Courtois, koji je odbranio nekoliko iznimno teških udaraca i spriječio Milan da povede. Strijelac jedinog pogotka u završnici utakmice bio je Diego Costa.

"Igrali smo dobro prvih 10-ak minuta, no onda je Milan do kraja poluvremena preuzeo inicijativu. Milan je ekipa s pregršt kvalitetnih individualaca, koji mogu naštetiti svakom timu. Malo je falilo da nam ne zabiju pogodak", rekao je Simeone za Canal +.

"U drugom sam poluvremenu promijenio strategiju. S pet igrača u vezi je bilo puno lakše kontrolirati Marija Balotellija i Kaku. Posebno su dobri bili naš golman, koji je odbranio nekoliko čistih prilika, i Diego Costa koji je iskoristio ponuđenu priliku", kaže argentinski stručnjak te upozorava da je ovo tek prvi korak prema četvrtfinalu.

Poraženi trener Clarence Seedorf nije bio razočaran nakon poraza, jer smatra da je njegova ekipa pokazala puno, te da i dalje ima šanse u uzvratu.

"Svi su večeras mogli vidjeti što su dečki radili na terenu. Jako sam ponosan na njih. U posljednjih smo 20 minuta malo pali, pa nam se Atletico malo više približio golu. Imali smo malo i nesreće kod primljenog pogotka, ali sve u svemu sam zadovoljan viđenim. Ovo je tek prvo poluvrijeme. Nismo još ispali", rekao je holandski strateg.

Uzvrat je na rasporedu 11. marta u Madridu.