Iako su ga vrijeđali
0

Seedorf: Boateng nije trebao napustiti teren

Totalsport
Clarence Seedorf (Foto: Arhiv/AFP)
Clarence Seedorf (Foto: Arhiv/AFP)
Iako je ganski nogometaš Kevin-Prince Boateng i cijela Milanova ekipa dobila veliku podršku zbog napuštanja terena zbog rasističkog vrijeđanja navijača četvrtoligaša Pro Patrije u prijateljskom susretu, ne misle svi da je takav čin pozitivna stvar.

Jedan od njih je i holadnski veznjak Botafoga Clarence Seedorf, dugogodišnji igrač Milana (2002.-2012.).

"Ne vidim to kao tako pozitivnu stvar jer se time pridaje sve više na važnosti takvom ponašanju", rekao je Seedorf.

Podsjećamo, susret igran u četvrtak prekinut je u 25. minuti pri rezultatu 1-1. Pristalice domaćeg niželigaša konstantno su vrijeđali trojicu tamnoputih igrača Milana - Boatenga, M'Bayea Nianga i Sulleyja Muntarija. U jednom je trenutku Boateng izgubio živce, uzeo je loptu, napucao je na tribinu s izgrednicima, skinuo dres i napustio teren. Njegov su primjer slijedili i ostali ''Rossoneri'', pa sudiji nije preostalo ništa drugo nego da prekine dvoboj.

Seedorf se slaže da se takvo ponašanje ne smije tolerirati na nogometnim terenima, ali smatra da problemu treba drugačije pristupiti.

"Takve treba identificirati i izbaciti sa stadiona. Treba ostaviti 90 posto onih koji uživaju u utakmici i završiti je. Ako je Boateng mogao identificirati počinitelje u uglu, trebalo ih sve izbaciti. Mislim da je to ispravan način na koji se s tim treba nositi. Napuštanje terena? Da, time se šalje poruka, ali to se dogodilo više nego jednom i ne mislim da se time nešto mijenja. Samo dajemo veće ovlasti toj maloj grupici koja je svojim ponašanjem napravila ovakav nered", zaključio je dugogodišnji bivši veznjak "Rossonera" koji je s klubom osvojio dva naslova u Ligi prvaka (2003. i 2007.).

Podsjećamo, ranije su podršku Boaytengu i Milanovoj ekipi zbog poteza uputili brojni slavni bivši i aktivni igrači poput Patricka Vieire, Rija Ferdinanda i Vincenta Kompanyja.