Nogomet
12

Šećerbegović: Šteta na stadionu Tušanj procijenjena je na 1.600 KM

Piše: D. Brkić
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Subotnja utakmica starih sportskih rivala Slobode i Željezničara, koja je završena rezultatom 1:2 u korist sarajevskog tima, ostat će upamćena po događanjima na tribinama u periodu od 70. do 76. minute koji su za epilog imali i prekid derbi susreta.

U tim momentima navijači Željezničara pirotehnikom i tvrdim predmetima gađali su gledaoce na zapadnoj tribini, a u kasnijoj "razmjeni vatre" povrijeđeno je nekoliko navijača s obje strane i jedan policajac.

Nakon što su navijači Željezničara napustili tribinu utakmica je nastavljena, ali je kod mnogih ostala gorčina zbog novih navijačkih obračuna.

Direktor JU "Stadion Tušanj" Dževad Šećerbegović, ponajbolji fudbaler Slobode svih vremena, kaže kako je komisija za procjenu štete obavila svoj dio posla i da će izvještaj u N/FS BiH biti proslijeđen u četvrtak.

"Šteta na stadionu je procijenjena na 1.600 KM. Imali smo polomljenih stolica, oštećenja ograde i vrata. Izvještaj ćemo dostaviti nadležnim službama u Savezu koja će donijeti konačnu odluku ko će namiriti procijenjenu štetu“, kaže Šećerbegović.

Inače, rukovodstvo Slobode odlučilo je da Halidu Rahmanoviću, gledaocu koji je pogođen vodovodnim ventilom u glavu, uruči godišnju ulaznicu za utakmice tuzlanskog kluba kao mali znak pažnje i solidarnosti sa čovjekom koji od 1969. godine prati utakmice na Tušnju.