Moralo je puno bolje
40

Sebičnost igrača Intera u 95. minuti iznervirala Džeku, čak je i komentatoru sve bilo jasno

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Napadač Intera Lautaro Martinez u posljednjoj minuti utakmice protiv Sampdorije promašio je veliku šansu za pobjedu svog tima, a njegov potez posebno je iznervirao našeg Edina Džeku koji je u jednom trenutku bio usamljen te je očekivao loptu da uputi udarac prema golu.

Naime, u 95. minuti Džeko je odlično skočio u kaznenom prostoru Sampdorije i glavom prenio loptu koja je došla do Dimarca, a ovaj lijevi bek Intera nesebično je uposlio Martineza na nekoliko metara od protivničkog gola i iz ove izgledne pozicije Argentinac je trebao postići gol ili makar odmah šutirati.

[TWITTER]1625250176527921164[/TWITTER]

No, on je jako loše primio loptu i znatno zakomplikovao situaciju, a svega nekoliko stotinki nakon toga bio je okružen igračima Sampdorije i nije imao nikakav prostor da uputi novi udarac.

I u tom trenutku, dok mu je Džeko dolazio i nudio mu se za dodavanje kako bi uputio udarac, Martinez je potpuno bespotrebno nastavio sa soloakcijom, pokušao se okrenuti prema golu i na kraju spetljao, čime je i ova posljednja situacija na meču za Inter otišla u nepovrat.

Čak je i komentator rekao da je Džeko trebao dobiti loptu, no od toga na kraju nije bilo ništa.

Na Džekinoj reakciji se vidjelo da je bio jako ljut i razočaran zbog poteza saigrača, a ubrzo nakon toga, sudija je svirao kraj i Inter je ostao bez pobjede. Spomenutu situaciju možete jasnije pogledati na linku ovdje.