Predvodi Burnley
3

Sean Dyche kandidat za novog trenera Evertona

Klix.ba
Sean Dyche (Foto: EPA-EFE)
Sean Dyche (Foto: EPA-EFE)
Prema pisanju britanskog Sky Sportsa, trener Burnleya Sean Dyche će u naredna 24 sata dobit poziv čelnika Evertona s ponudom da preuzme menadžersku poziciju na klupi Karamela.

Podsjećamo, tim s Goodison Parka nakon poraza od Arsenala uručio je otkaz Ronaldu Koemanu, a u posljednjem meču protiv Leicestera u kojem je Everton poražen rezultatom 2:0 s klupe ih je predvodio David Unsworth.

Dyche važi za jednog od najperspektivnijih menadžera na Otoku, a nedavno se dovodio u vezu i s preuzimanjem Arsenala ukoliko bi Arsene Wenger ranije odlučio napustiti klub.

Nakon deset odigranih utakmica, Everton se nalazi na 18. poziciji na tabeli s osvojenih samo osam bodova, dok je Dyche na klupi Burnleya nakon istog broja odigranih utakmica osvojio 16 bodova i svoj tim doveo na čak sedmo mjesto na tabeli.

Prema tvrdnjama Sky Sportsa, čelnici Karamela ponudit će posao ovom menadžeru Burnleya u naredna 24 sata, a nakon posljednje pobjede njegove ekipe protiv Newcastlea na domaćem terenu rezultatom 1:0 Dyche je istakao da ne razmišlja o napuštanju klupe svoje ekipe te da je samo fokusiran na sljedeću utakmicu.